Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τη Νεολαία
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μόνο η «βιτρίνα» τους ένοιαξε

Με μια υποκριτική απόφαση που στοχεύει απλώς να φτιάξει τη... «βιτρίνα» του ιδρύματος, χωρίς να αγγίζει την ουσία των προβλημάτων, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, ζήτησε από τις σπουδαστικές παρατάξεις να μην έχουν τραπεζάκια, πάγκους, ενημερωτικό και προπαγανδιστικό υλικό μπροστά στις γραμματείες των σχολών και στους χώρους όπου γίνονται οι εγγραφές πρωτοετών.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ, εδώ και μια βδομάδα που έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές, τα στελέχη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν στις γραμματείες των σχολών μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους (π.χ. στις σχολές ΣΤΕΦ και ΣΔΟ) και να έχουν πρόσβαση σε καταλόγους και στοιχεία των πρωτοετών.

«Είναι γνωστό ότι οι παραπάνω παρατάξεις προσδοκούν να φτιάξουν από τώρα το "πελατολόγιο" για τις σπουδαστικές εκλογές, να το "καταγράψουν" για να αρχίσουν μετά τα ρουσφέτια, τις εξαγορές και τους εκβιασμούς, γενικά την επίθεσή τους στις συνειδήσεις των σπουδαστών», σχολιάζει για αυτή την κατάσταση ο Στέλιος Κλιμαντίρης, εκ μέρους της Πανσπουδαστικής ΚΣ του ΤΕΙ. «Η απόφαση του ΤΕΙ να μην επιτρέπει στις παρατάξεις να βγάζουν τραπεζάκια στους χώρους των εγγραφών», συνεχίζει ο Στ. Κλιμαντίρης, «είναι υποκριτική και δεν έχει στόχο να περιορίσει το πρόβλημα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να φυλάξουμε τη "βιτρίνα", να κρεμάμε τα πανό και τις αφίσες μας στους πίνακες ανακοινώσεων, λες και μπορεί να μπει πανό στον πίνακα ανακοινώσεων! Η αισθητική του ενοχλείται π.χ. από την αφίσα της ΠΚΣ έξω από μια αίθουσα και το πολιτικό της μήνυμα, αλλά δεν ενοχλείται από το ότι αναγκάζονται να στοιβάζονται κατά δεκάδες οι σπουδαστές στην αίθουσα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ