Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετράωρος αποκλεισμός της Ανδρου

Σε τετράωρο αποκλεισμό του λιμανιού Γαύριο Ανδρου, προχώρησαν, προχτές Κυριακή το μεσημέρι, οι κάτοικοι του νησιού εμποδίζοντας την προσέγγιση των πλοίων της γραμμής. Ο λόγος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη σύνδεση των νησιών με την υπόλοιπη Ελλάδα και τα άλλα νησιά, εξαιτίας της απαράδεκτης φιλοεφοπλιστικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ζητήματα της ακτοπλοΐας. Βασικά αιτήματα των κατοίκων είναι: Να δρομολογηθούν άμεσα τα ταχύπλοα πλοία «Αίολος», «Πήγασος» από Πειραιά και Ραφήνα, αντίστοιχα, με πρώτο προορισμό την Ανδρο. Να εφαρμοστούν οι άδειες σκοπιμότητας όπως έχουν χορηγηθεί και να συνδεθεί η Ανδρος και με άλλα λιμάνια: Πειραιά, Σύρο, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Κρήτη.

Καθώς το πλήθος των συγκεντρωμένων, εμπόδισε τα πλοία να προσδέσουν, οι λιμενικοί συνέλαβαν έναν εργάτη του Δήμου Χώρας, με το πρόσχημα παρεμπόδισης συγκοινωνίας και για αντίσταση κατά της αρχής. Μετά από λίγο συνέλαβαν και το δήμαρχο Υδρούσας, γιατί είχε πάει να συμπαρασταθεί στον εργάτη! Κάτω από την πίεση του κόσμου, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Στο τέλος της συγκέντρωσης η συντονιστική επιτροπή αγώνα, ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων των κατοίκων του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ