Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κάλπικες αναζητήσεις

Σε μεγάλο μπελά έχουν μπει υπουργοί και υφυπουργοί τον τελευταίο καιρό. Με εντολή του πρωθυπουργού ψάχνουν να βρουν το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης, για να υλοποιήσει έτσι ο κ. Σημίτης τη σχετική προεκλογική του εξαγγελία, αλλά αυτό το άτιμο έχει εξαφανιστεί από το φλοιό της Γης και δε βρίσκεται πουθενά. Οι ίδιοι, βέβαια, ουδέποτε είδαν το αναζητούμενο πρόσωπο, αλλά και ούτε άλλος κανένας το έχει δει. Γι' αυτό και όταν απευθύνθηκαν εδώ κι εκεί, για να πάρουν σχετικές πληροφορίες, εισέπραξαν μόνο αρνητικές απαντήσεις. Ενας υπαλληλάκος, λόγου χάρη, τους είπε πως ούτε καν του πέρασε από το μυαλό ότι είναι δυνατόν η κυβέρνηση να έχει κι άλλο πρόσωπο, εκτός από την πανάθλια όψη που παρουσιάζει καθημερινά στο λαό. Κι ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος κούνησε με περίσκεψη το κεφάλι του και τους είπε μελαγχολικά: «Ματαιοπονείτε, αγαπητοί, ψάχνοντας να βρείτε το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησής σας. Είναι ακριβώς σαν να γυρεύετε χρυσάφι μέσα στις κοπριές και ηθική μέσα σε διαφθορείο»!

Μ'αυτά τα δεδομένα το έργο των υπουργών και των υφυπουργών είναι σαφώς δύσκολο, αλλά αυτοί επιμένουν. Συνεχίζουν τις έρευνές τους με ζήλο και με μπούσουλα μια ασαφή περιγραφή που τους έκανε ο πρωθυπουργός, όταν τους μάζεψε για να τους ανακοινώσει τι θέλει. «Ελάχιστα στοιχεία - τους είπε - μπορώ να σας δώσω γι' αυτό που σας ζητώ. Και για να είμαι ειλικρινής, ουδέποτε θα μιλούσα για το "κοινωνικό πρόσωπο" αν δε γίνονταν εκλογές. Κάποιο κόλπο έπρεπε να σκαρφιστώ για να υφαρπάσσω, να κλέψω πάλι, τις ψήφους του λαού. Αφού όμως εξαγγείλαμε κάτι τέτοιο, πρέπει τώρα να δείξουμε και ότι ερευνούμε να το βρούμε, ώστε ο κόσμος να προσδοκά "καλύτερες μέρες" και να δέχεται με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις όσα θα του φορτώνουμε στην πλάτη. Συνεννοηθήκαμε;».

Με βάση λοιπόν αυτό το λογύδριο του πρωθυπουργού, άρχισαν τις εντατικές έρευνές τους οι υπουργοί και οι υφυπουργοί και κάνουν το παν για να φέρουν σε πέρας το έργο, που τους ανατέθηκε. Ετσι «ανασκαλεύουν» καθημερινά τις τσέπες των μισθωτών και τις «ξετινάζουν» ή κάνουν άνω κάτω τα ελάχιστα κεκτημένα που απόμειναν στους εργαζόμενους. Και το φθινόπωρο, που προβλέπονται σφοδρές λαϊκές αντιδράσεις γι' αυτά τα «ψαξίματα», οι κύριοι υπουργοί, λέει, θα ζητήσουν τη συνδρομή των ΜΑΤ για τη συνέχιση των «ερευνών» τους.

- Δηλαδή;

- Να, θα βάλουν τους ένστολους ραβδούχους να ανοίγουν τα κεφάλια των εργατών, των αγροτών και των συνταξιούχων, γιατί είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται... εκεί μέσα το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης!

Εν αναμονή, λοιπόν, του ευαίσθητου και στοργικού προφίλ που «αναζητάει» η κυβέρνηση. Και αν αυτή το βρει και εσείς το δείτε ποτέ, γράψτε μου! Διότι όσο υπάρχουν οι «εκσυγχρονιστές στην εξουσία, θα παρουσιάζουν το αληθινό τους μόνον πρόσωπο που αντί για κοινωνικό είναι σαφώς... κυν-ονικό. Ενα πρόσωπο, δηλαδή, που έχει ως χαρακτηριστικά την αδιαντροπιά αυτών που κυβερνούν και το φόρτωμα, ως όνων, των λαϊκών στρωμάτων!


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια εντυπώσεων με τη «λίστα Λαγκάρντ» (2012-10-03 00:00:00.0)
Χρονίζουν τα προβλήματα στην Υγεία (2005-05-13 00:00:00.0)
Ο... εκτελών (2004-01-28 00:00:00.0)
Τώρα θα κάνουν ...«αναδόμηση» (2003-05-08 00:00:00.0)
«Μωραίνει Κύριος...» (2002-12-31 00:00:00.0)
Προσωπείο πέντε λέξεων (1996-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ