Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ
Χρονίζουν τα προβλήματα στην Υγεία

Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε η κυβέρνηση στην Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Αόριστα «θα» ήταν η μόνη απάντηση που εισέπραξε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησής του στη Βουλή σχετικά με τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στην Ικαρία. Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας, Αθ. Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι «ένας μεγάλος αριθμός γιατρών είναι αυτή τη στιγμή υπό κρίση», παραθέτοντας στοιχεία εν εξελίξει διαγωνισμών, ενώ όπως ισχυρίστηκε, γίνεται επέκταση της πτέρυγας του νοσοκομείου της Ικαρίας.

«Αυτές οι ελλείψεις είναι πολλών ετών», επισήμανε, παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Πατσιλινάκος, θυμίζοντας πως «οι φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται να βρουν και να φέρουν προσωπικό, να φτιαχτεί η υποδομή και να έλθει εξοπλισμός στο νησί, για να έχουν μια ικανοποιητική Υγεία. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και δυστυχώς οι ελλείψεις φτάνουν το 50% των θέσεων που έχουν οι οργανισμοί. Ακόμα πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχει παιδίατρος, προσλήφθηκε παιδίατρος με σύμβαση μόνον για 4 μήνες».

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού δήλωσε ότι «υποσχέσεις έχουν δοθεί πάρα πολλές, αλλά αυτές οι υποσχέσεις δε λύνουν το πρόβλημα. Πιστεύω ότι με μεταθέσεις, με αποσπάσεις, με επίκουρους δε θα λυθεί το πρόβλημα. Εκείνο που διεκδικούν οι φορείς της Ικαρίας και των Φούρνων είναι να έχουμε μόνιμη εξασφάλιση αυτών των θέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ