Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πορεία στη Βουλή

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους που ξεκίνησε χτες

Από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
Από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες - πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας τους - οι εργαζόμενοι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή. Στο πλάι των εργαζομένων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας και ο Γερ. Θεοδωράτος, εκ μέρους της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Στη συγκέντρωση που έγινε στον πεζόδρομο της Κοραή η Β. Πανουτσάκου, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων (πολλαπλές μορφές απασχόλησης, χαμηλοί μισθοί, αυθαίρετες μετακινήσεις, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.), επισημαίνοντας ότι αυτά οφείλονται στην αντεργατική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά και στις νομαρχιακές αρχές που υλοποιούν κατά γράμμα αυτές τις πολιτικές.

Μετά τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Σταδίου, για να δώσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ομως η πολιτική ηγεσία, αν και είχε ενημερωθεί για τη συγκέντρωση των εργαζομένων, απουσίαζε. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή όπου οι εργαζόμενοι κατέθεσαν το ψήφισμα στα κόμματα. Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, ενιαία εργασιακή σχέση όλων των εργαζομένων, πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους υπαλλήλους, όχι στην εφαρμογή του νόμου περί μερικής απασχόλησης, κατάργηση των διάφορων επιδομάτων από ειδικούς λογαριασμούς και χορήγηση ενός ενιαίου επιδόματος σε όλους τους υπαλλήλους, εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών - κυρίως σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις, ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων που λαμβάνουν ανθυγιεινό επίδομα (συνταξιοδότησή τους στα 55 έτη για τους άντρες και στα 50 έτη για τις γυναίκες) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ