Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιβλήθηκε πρόστιμο στην πλοιοκτήτρια εταιρία

Για τις 23 Σεπτέμβρη 2005 αναβλήθηκε χτες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη του πλοιάρχου Στάθη Στυλιανού, ο οποίος, την προηγούμενη Παρασκευή, παρά το εμπάργκο, προσέγγισε με το πλοίο «AEGEAN SUN» το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμόχωστου. Ο πλοίαρχος έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Εμπορικού Ναυτικού και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα του αφαιρεθεί η άδεια και το ναυτικό φυλλάδιο.

Επιπλέον από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοινώθηκε χτες ότι στην πλοιοκτήτρια εταιρία του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.200.000 ευρώ.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου, κλιμάκιο από προσωπικό του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επιβιβάστηκαν σ' αυτό, διενήργησαν ελέγχους και διαπίστωσαν αντικανονικότητες και ελλείψεις στο τομέα της ασφάλειας (ναυτιλιακό, μηχανοηλεκτρολογικό και τηλεπικοινωνιακό) καθώς επίσης και μη συμμόρφωση με απαιτήσεις της Διεθνής Σύμβασης MARPOL. Για τις παραπάνω παραβάσεις θα επιβληθούν στην πλοιοκτήτρια εταιρία αυστηρές διοικητικές κυρώσεις και το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται στο ποσό των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ