Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αντιπλημμυρικά» μιας χρήσης...

Προχτές ανακοινώθηκε το κλείσιμο μιας λωρίδας κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος της «Χαλυβουργικής», λόγω κατασκευής ...αντιπλημμυρικών έργων. Ηδη από χτες, εκφράσαμε επιφυλάξεις για το τι είδους έργα πρόκειται να συντελεστούν, οι οποίες - δυστυχώς για τους χιλιάδες που χρησιμοποιούν το δρόμο καθημερινά - επιβεβαιώνονται.

Το ρεπορτάζ του «Ρ» βρήκε ότι πρόκειται για κάποια υποστυλώματα, «φτιασιδώματα», που όχι μόνο δεν αποτελούν οριστική και ουσιαστική λύση, αλλά ούτε καν προσωρινή, μετριοπαθή βελτίωση δεν προσφέρουν. Ο δρόμος θα εξακολουθεί να πλημμυρίζει, όχι όμως ...σ' αυτό το βαθμό. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Δυτικής Αττικής είχε καταγγείλει την προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα του έργου, ήδη από τον Ιούλη, σε συνάντηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτικών Συμβουλίων Δυτικής Αττικής με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.

Οριστική λύση θα επέλθει μόνο όταν το ρέμα του Αγ. Ιωάννη που ευθύνεται για τις πλημμύρες στην περιοχή, οδηγηθεί με αγωγό στο ρέμα του Σαρανταπόταμου, που εκβάλλει στη θάλασσα. Μελέτες για το έργο υπάρχουν, παραμένουν ωστόσο κλεισμένες στα συρτάρια εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ