Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να κατασκευαστεί γέφυρα στον Αξιό

Το ζήτημα της κατασκευής νέας γέφυρας στον Αξιό ποταμό, έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Οι βουλευτές στην Ερώτησή τους ενημερώνουν τους αρμόδιους υπουργούς, ότι στην περιοχή του Δήμου Χαλάστρας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανατολικού, η παλιά γέφυρα του Αξιού ποταμού, που συνδέει το Ανατολικό με την ευρύτερη περιοχή (Βραχιά, Παρθένη, Αδενδρο, Χαλκηδόνα κ.ά.), είναι εδώ και 2-3 χρόνια κατεστραμμένη.

«Η κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας κρίνεται απαραίτητη γιατί οι κάτοικοι της περιοχής (αγρότες, επαγγελματίες κλπ.) αναγκάζονται να κάνουν διαδρομή 40 και πλέον χιλιομέτρων για να πάνε στις δουλιές τους, αυξάνοντας έτσι το κόστος και την ταλαιπωρία τους», αναφέρουν οι βουλευτές.

Επιπλέον, τονίζουν ότι «το γεγονός αυτό είναι σε γνώση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αδυνατεί να κατασκευάσει τη νέα γέφυρα λόγω υψηλού κόστους».

«Επειδή το έργο αυτό θεωρείται απαραίτητο για τους κατοίκους της περιοχής, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, εάν προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει άμεσα την κατασκευή της νέας γέφυρας», καταλήγει η Ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ