Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευγενικοί χορηγοί

Γέμισε η Αθήνα με διαφημίσεις της «SAMSUNG». Οχι γιατί κάνει κάποια διαφημιστική καμπάνια η εν λόγω εταιρία, αλλά διότι είναι ο επίσημος χορηγός του «SAMSUNG Running Festival - Από την Αθήνα στο Τορίνο», το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων. Οσοι συμμετάσχουν σε αυτό το ...«φεστιβάλ», θα τρέξουν μεθαύριο το πρωί περίπου τρία χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων, και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα μπορούσε να είναι ο φορέας εκείνος που θα προωθούσε το μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Τον αθλητισμό εκείνο που - όντας ερασιτεχνικός - θα διακατέχεται από διαφορετικές αξίες από τον σημερινό, άκρατα επαγγελματικό, αθλητισμό του ντόπινγκ και των κερδών, που προωθούν οι πολυεθνικές που επενδύουν στον αθλητισμό.

Και όμως, η διοίκηση του πρώτου δήμου της χώρας, αντί να προωθεί ουσιαστικά και με πρόγραμμα το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, διοργανώνει δυο - τρεις φορές το χρόνο τέτοια ...«φεστιβάλ». Πάντα με την ευγενική χορηγία κάποιας μεγάλης εταιρίας, όπως στην περίπτωση του «Γύρου της Αθήνας» με τη χορηγία της «Καρφούρ».

Και για να μην υπάρχει κάποια παρερμηνεία, αξίζει να σημειώσουμε ότι η «SAMSUNG» ήταν μια εκ των κεντρικών χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και των πολυεθνικών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ