Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Κόκκινη» προέλαση

Ο Ολυμπιακός πήρε και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Νέα απαράδεκτη συμπεριφορά του Μάκη Ψωμιάδη στα Ανω Λιόσια κατά του Ντουμιτρέσκου, που παραιτήθηκε

Οι δυο Κύπριοι Οκκάς και Κωνσταντίνου πρωταγωνιστές και σκόρερ στο ντέρμπι

Eurokinissi

Οι δυο Κύπριοι Οκκάς και Κωνσταντίνου πρωταγωνιστές και σκόρερ στο ντέρμπι
Η ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής επιβεβαίωσε ότι Ολυμπιακός και Ψωμιάδης (ως πρόσωπο, αλλά και ως συμβολισμός) είναι ασυγκράτητοι. Και ταυτόχρονα συνθέτουν τις δύο όψεις της πραγματικής εικόνας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Κατά τα ειωθότα δεν έλειψαν οι (επιεικώς) προβληματικές διαιτησίες. Ο στίχος «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», εξακολουθεί να είναι... κουραστικά αντιπροσωπευτικός.

Στο ΟΑΚΑ έγινε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων. Είχε ρυθμό, φάσεις, αγωνία, ανατροπές. Η ΑΕΚ κέρδισε τις εντυπώσεις και ο Ολυμπιακός την ουσία, δηλαδή τους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι, σε απόδοση, ήταν εμφανώς βελτιωμένοι. Ομως συνέχισαν την αστοχία και τα καθοριστικά λάθη. Για άλλη μια φορά λοιπόν έμαθαν (;) τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου: «Οταν δε βάζεις γκολ, το δέχεσαι». Ισως μετά και από τη νέα ήττα, αποφασίσουν να ξεπεράσουν τις δικαιολογίες και να κάνουν ειλικρινή αυτοκριτική. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που τους έδωσε η ΑΕΚ. Δεν είχαν καλή απόδοση, είχαν όμως τύχη (η οποία βοηθάει τους δυνατούς) και ευστοχία. Ως σύνολο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά σε επίπεδο μονάδων, ήταν μια κλάση ανώτεροι. Τα ρίσκα του Σόλιντ απέδωσαν και πλέον οι «κόκκινοι» έχουν αποκτήσει σημαντικότατο προβάδισμα, για τον τίτλο.

«Καρδιοχτύπησε» αλλά τα κατάφερε τελικά ο Παναθηναϊκός. Οι τριφυλλοφόροι βρέθηκαν να χάνουν από την Καλλιθέα, με 2-0, αλλά «γύρισαν» το παιχνίδι. Πάντως (αναπάντητο) ερωτηματικό είναι αν θα τα κατάφερναν, στην περίπτωση που ο υιός Γερμανάκος και ο βοηθός του Παπαθανασίου, δεν έκαναν λάθη σε βάρος των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά η Λάρισα πιο τυχερή. Ετσι αμφότεροι μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς. Και εδώ ο διαιτητής Κοντογιαννίδης, έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής.

Στα Ανω Λιόσια το παιχνίδι «πέρασε» σε δεύτερη μοίρα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κράτησε για τον εαυτό του ο Μ. Ψωμιάδης (που τυπικά δεν έχει καμιά ιδιότητα...). Στην ανάπαυλα, επιτέθηκε στον Ντουμιτρέσκου, γιατί δεν ακολούθησε εντολή του για αλλαγή. Ο Ρουμάνος τεχνικός φυσικά παραιτήθηκε. Εδειξε δηλαδή αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Εννοιες που δε φαίνεται να γνωρίζουν οι «ταγοί» του ποδοσφαίρου. Το νέο κατόρθωμα Ψωμιάδη, αποδεικνύει ποιο είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την αξία των υποσχέσεων για «εξυγίανση», επιβολή ήθους και αρχών, τήρηση της νομιμότητας κλπ. Είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στον υφυπουργό Αθλητισμού, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ, την (αθλητική και τακτική) Δικαιοσύνη και κάθε άλλο αρμόδιο...

Η αυλαία της αγωνιστικής έπεσε με νίκη της Ξάνθης στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 1-0 (Λαμπριάκος 42').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ