Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ρουγκόβα: «Ανεξάρτητο» Κόσσοβο...

... γιατί δεν απαιτούμε προσάρτηση με Αλβανία!

Ο Ρουγκόβα με τον πάτρωνά του ΝΑΤΟικό στρατηγό πριν μερικές μέρες

Associated Press

Ο Ρουγκόβα με τον πάτρωνά του ΝΑΤΟικό στρατηγό πριν μερικές μέρες
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Ο «πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου Ιμπρα?μ Ρουγκόβα επανέφερε ζήτημα «ανεξαρτητοποίησης» του προτεκτοράτου, υποστηρίζοντας πως δε ζητάει πολλά επειδή...δεν απαιτεί την προσάρτησή του με την Αλβανία!

«Δεν απαιτήσαμε ένωση με την Αλβανία, πράγμα που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα... Ετσι, ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο θα φέρει ηρεμία σ' αυτή τη γωνιά της Ευρώπης» κατέληξε ο Ρουγκόβα μετά τη συνάντησή του με την «αντιπροσωπεία» των Κοσσοβάρων Αλβανών αξιωματούχων που θα συμμετάσχουν στις όποιες συνομιλίες αρχίσουν, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για το στάτους κβο της περιοχής... Η «εθνική» αντιπροσωπεία των Κοσσοβάρων Αλβανών αναμένεται να συντάξει τις θέσεις της Πρίστινας αμέσως μετά την τοποθέτηση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Στο μεταξύ, ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Εντουαρντ Κούκαν, δήλωσε πως θα είναι «θετικό το πόρισμα της έκθεσης» του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο Κάι Εϊντε, σε σχέση με την έναρξη των συνομιλιών για τον καθορισμό του στάτους κβο του Κοσσυφοπεδίου. Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ενωσης Σερβία - Μαυροβούνιο, Βουκ Ντράσκοβιτς στο Βελιγράδι, ο Κούκαν πρόσθεσε πως, παρ' όλα αυτά, η έκθεση Εϊντε θα «ασκεί κριτική» και θα επισημαίνει διάφορες «εκκρεμότητες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ