Κυριακή 9 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουμε την πολιτική που βάζει τα λουκέτα

Οι άνεργοι όλης της χώρας έχουν τη δική τους θέση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 του Νοέμβρη στην Αθήνα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη μετατρέπουν σε δημαγωγικό σκουπίδι τα μαγειρεμένα στοιχεία της κυβέρνησης για την ανεργία. Ο αγώνας των εργατριών της «Τρικολάν» χτες, της «Σεξ Φορμ» σήμερα, φέρνουν το δικομματικό καυγά που στήθηκε με αφορμή τις λίστες των επιδοτούμενων «λουκέτων» - με την πολύτιμη συμβολή και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - στις πραγματικές του διαστάσεις: Δεν είναι παρά ένα αποπροσανατολιστικό πυροτέχνημα, που στόχο έχει να βγάλει λάδι τους πραγματικούς υπεύθυνους για την ανεργία, την αντεργατική πολιτική και τα κόμματα που στηρίζουν. Μετράνε τα κλειστά εργοστάσια, χωρίς να τολμούν να πουν κουβέντα για το ποια πολιτική κλείδωσε το λουκέτο, χωρίς να ψελλίζουν λέξη για το που βρίσκονταν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ όταν οι απολύσεις έπεφταν βροχή.

Ο κλάδος της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος βρίσκεται στο επίκεντρο της αντεργατικής φουρτούνας. Δεν είναι όμως ο μόνος. Χιλιάδες εργαζόμενοι κοιμούνται και ξυπνάνε με τον εφιάλτη της ανεργίας. Βιώνουν την πιο βάρβαρη εργασιακή εκμετάλλευση, για να καταλήξουν μετά από χρόνια ιδρώτα στο δρόμο, απλήρωτοι και χωρίς δουλιά. Για όλους αυτούς, υπάρχει διέξοδος! Είναι η συμπόρευσή τους με την εργατική τάξη και το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, το δυνάμωμα της γραμμής ρήξης με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική που τους πέταξε στο δρόμο. Η υιοθέτηση και διεκδίκηση αιτημάτων για την ουσιαστική προστασία τους όσον καιρό βρίσκονται στην ανεργία, η απομόνωση κάθε υποταγμένης στο κεφάλαιο κομματικής και συνδικαλιστικής φωνής που θέλει να δημαγωγήσει στην πλάτη τους.

Στις 12 του Νοέμβρη, με το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δίνει και στους άνεργους ένα ισχυρό βήμα, για να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τους στέρησε το μεροκάματο. Να προβάλουν διεκδικήσεις που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Στο πλευρό των εργαζόμενων, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων. Στην πορεία προς τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΚΙΔΕ στις 19 του Οκτώβρη, αναδεικνύεται σε κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό για τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ