Κυριακή 9 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Αυτός ο αγώνας είναι όλων μας

Ενάμιση μήνα συμπληρώνουν οι πολύμορφες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλιά και το μεροκάματο

Απ' τα χαράματα στην πύλη, κάθε μέρα, με την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατών και της νεολαίας της Αθήνας να δυναμώνει κάθε αγωνιστικό τους βήμα
Απ' τα χαράματα στην πύλη, κάθε μέρα, με την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατών και της νεολαίας της Αθήνας να δυναμώνει κάθε αγωνιστικό τους βήμα
Τον αγώνα τους δυναμώνουν οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», με τη συσπείρωση και τη δράση μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου, συνεχίζοντας αποφασιστικά την επίσχεση εργασίας που ήδη συμπληρώνει ενάμιση μήνα.

Σε κάθε βήμα του, ο αγώνας που δίνουν οι εργάτριες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την ουσιαστική προστασία των ανέργων, αποκαλύπτει σε όλο του το «μεγαλείο» το βαθιά αντεργατικό μέτωπο κυβέρνησης-εργοδοσίας. Καθώς όλο αυτό το διάστημα, εργοδοσία και κυβέρνηση από κοινού μεθοδεύουν τη διάσπαση του αγώνα των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη βδομάδα κι ενώ κορυφώνεται η υποκρισία της εργοδοσίας, ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε δημόσια ότι η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά (!). Η κυβέρνηση, όπως έθεσε τις αστυνομικές δυνάμεις στην υπηρεσία του βιομήχανου για την τρομοκράτηση των εργαζομένων, έτσι τώρα επιδιώκει να δυσφημίσει, να «εξαφανίσει» τις πολυήμερες κινητοποιήσεις. Ακριβώς επειδή η αγωνιστική αυτή εμπειρία μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε συμπεράσματα για τις εργάτριες, «επικίνδυνα» για την αντεργατική πολιτική και τους βαστάζους της.

Ριζώνει στη συνείδηση όλο και περισσότερων εργαζομένων ότι ο εφιάλτης της ανεργίας και η απλήρωτη δουλιά δεν είναι αποτέλεσμα «οικονομικών ατασθαλιών» ή «κακής διαχείρισης» από έναν βιομήχανο. Αλλά πηγάζει από την κυρίαρχη πολιτική, που θέτει σαν προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας και όχι των εργαζομένων. Γι' αυτό και απαιτείται η συνολική αντίσταση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης.

Σταθμός η απεργία της ΟΕΚΙΔΕ

Καθοριστική για την αποτελεσματικότητα και την περιφρούρηση του αγώνα είναι η οργάνωση της δράσης, το ατσάλωμα των ταξικών της χαρακτηριστικών, η αξιοποίηση κάθε μορφής πάλης, η μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός με τους συναδέλφους του κλάδου και όλη την εργατική τάξη. Η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, στη διαδήλωση, η καθημερινή παρουσία έξω από το εργοστάσιο, αποτελεί για κάθε μία εργάτρια πολύτιμη εμπειρία συλλογικής πάλης, με μπροστάρη και οργανωτή τη Σωματειακή Επιτροπή, το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία.

Απ' την άλλη μεριά, η αλληλεγγύη που εκφράζουν έμπρακτα όλο και περισσότερα συνδικάτα και φορείς, αναδεικνύει την ανάγκη για κοινό αγώνα. Η συμπαράσταση από τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης και τους αυριανούς εργάτες, πολλαπλασιάζει τη δύναμη του αγώνα, προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του εργατικού κινήματος.

Η δουλιά των εργατριών της ΣΕΞ ΦΟΡΜ επικεντρώνεται παράλληλα και στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας που η ΟΕΚΙΔΕ έχει κηρύξει για τις 19 Οκτώβρη. Αλλά και το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ