Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Κασέτες με συνομιλίες Αμερικανών πρακτόρων «δείχνουν» τους εκτελεστές του Ζούγκιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη δολοφονία συμβούλου του Προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουγκάνοβιτς, κατήγγειλε χτες ο υπουργός Πληροφοριών της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Γκόραν Μάτιτς, δίνοντας ως απόδειξη σε δημοσιογράφους αποσπάσματα τηλεφωνικής επικοινωνίας δύο Αμερικανών, η οποία έλαβε χώρα 20 λεπτά από την εκτέλεση του Γκόραν Ζούγκιτς, που ήταν ο επικεφαλής των συμβούλων εθνικής ασφάλειας του Προέδρου του Μαυροβουνίου.

«Η CIA είναι πίσω από τη δολοφονία του Γκόραν Ζούγκιτς! Ο Ζούγκιτς δεν ήταν παρά ένα πιόνι στη σκακιέρα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πληροφοριών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Και για να ενισχύσει την καταγγελία του έδωσε στους δημοσιογράφους αποσπάσματα από τη μυστηριώδη μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική επικοινωνία δύο Αμερικανών, η οποία έγινε μόλις 20 λεπτά από το φόνο του Ζούγκιτς. Οπως υπογραμμίζει το σχετικό τηλεγράφημα του «Ασοσιέιτεντ Πρες», αν και οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αναφέρθηκαν άμεσα στο όνομα του Ζούγκιτς, εντούτοις ήταν καθαρές οι ακόλουθες φράσεις: «... Εγινε επαγγελματικά.... Η αποστολή εξετελέσθη»!

Ο Μάτιτς πρόσθεσε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλες δυτικές κυβερνήσεις δολοπλοκούν με απώτερο στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και την ανατροπή των νόμιμα εκλεγμένων ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ