Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ανεπαρκής η νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα, με την κατηγορία ότι δεν κοινοποίησε τα μέτρα, με τα οποία υιοθετεί την οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ λίγους μήνες μετά την άνοδό της στην κυβερνητική εξουσία, ψήφισε το νόμο για τον «επαναπατρισμό ξένων κεφαλαίων», που στην ουσία σημαίνει ότι νομιμοποιούσε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από διάφορες παράνομες δραστηριότητες (παράνομη εξαγωγή από την Ελλάδα, εμπόριο ναρκωτικών κλπ.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, «η Ελλάδα έχει επιφέρει επανειλημμένες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της οδηγίας και δεδομένης της έλλειψης κοινοποίησης αυτών των μέτρων στην Επιτροπή από το εν λόγω κράτος - μέλος, η τελική ημερομηνία έγκρισης όλων των μέτρων εφαρμογής παραμένει αβέβαιη», λόγος που οδήγησε και στην παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο.

  • Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υπουργείο Οικονομίας με ανακοίνωσή τους, επισημαίνει ότι «έχει ήδη προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση νομοθεσία που είναι εναρμονισμένη με την παραπάνω Κοινοτική Οδηγία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ