Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ο έλεγχος σε λίγες πολυεθνικές

Μια ακόμη ...«ιστορική» συμφωνία φιλοδοξεί να καταγράψει στο ενεργητικό της συνολικά η κυβέρνηση και ειδικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς στις 25 του Οκτώβρη υπογράφεται στην Αθήνα η Συνθήκη για τη δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Δ. Σιούφας δήλωσε χτες ότι «πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθώς η υπογραφή αυτής της συμφωνίας είναι ανάλογη της συμφωνίας που υπογράφηκε το 1951, στο Παρίσι, για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρακα και Χάλυβα, που οδήγησε στη δημιουργία της σημερινής Ευρώπης των 25 κρατών - μελών»!!!

Βεβαίως, η συμφωνία για την ενεργειακή κοινότητα υποκρύπτει ακόμη μεγαλύτερη φιλοδοξία: τη δημιουργία της Ευρώπης των 6-7 πολυεθνικών εταιριών που θα ελέγχουν απόλυτα και σε όλο το εύρος τους τις πηγές Ενέργειας, τα μέσα και τους τρόπους παραγωγής της, με την ευχέρεια να επιβάλουν δυσβάσταχτους για το λαό και ιδιαίτερα επωφελείς γι' αυτές όρους παροχής της.

Γι' αυτό επιχαίρει η κυβέρνηση και η υπογραφή θα έχει φυσικά πανηγυρικό χαρακτήρα με πολλούς και υψηλούς προσκεκλημένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ