Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ευρωπαϊκή «τουρνέ»

Εισηγούνται σκληρά μέτρα προς όφελός τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επαφές υψηλού επιπέδου πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο ΣΕΒ, του οποίου το ΔΣ βρίσκεται στις Βρυξέλλες και συνομιλεί με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στον ...αγώνα των Ευρωπαίων βιομηχάνων για την ...ανάδειξη των θεμάτων τους. Τα οποία συνοψίζονται στην απαίτηση οποιαδήποτε πολιτική της ΕΕ να μην πλήξει με οποιοδήποτε τρόπο τα οικονομικά τους συμφέροντα - κατ' αρχήν - αλλά και να τους αποφέρει περισσότερα κέρδη στη συνέχεια, με τους εργαζόμενους να πληρώνουν τη ...«νύφη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει τις εξής δράσεις:

  • Να προωθήσει τη συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2007 - 2013 «χωρίς περιορισμό των πόρων που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και κυρίως την έρευνα και ανάπτυξη».
  • Τον «εκσυγχρονισμό» του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της ...«ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, και της εξυγίανσης των συνταξιοδοτικών μηχανισμών».
  • «Την υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας και ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς στις υπηρεσίες».
  • Τη βελτίωση του κανονιστικού περιβάλλοντος «με τη διενέργεια μελετών αξιολόγησης των επιπτώσεων τόσο των νέων προτάσεων όσο και της ισχύουσας νομοθεσίας».

Η διοίκηση του ΣΕΒ συναντήθηκε με τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Επιστήμης, Κοινωνίας της Πληροφορίας. Από τον Χ. Αλμούνια, τον Επίτροπο Οικονομίας, ζήτησαν και αύξηση των εσόδων και μείωση των δαπανών, καθώς και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ