Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κουβανέζικα βράδια στην Αθήνα

Το κουβανικό συγκρότημα «Ντούο Τρινιτάριο Υ Σαντιαγκουίτο»
Το κουβανικό συγκρότημα «Ντούο Τρινιτάριο Υ Σαντιαγκουίτο»
Ηχοι και γεύσεις της Καραϊβικής, άφθονο ρούμι, άρωμα κουβανέζικου πούρου, αλλά και θέατρο και κινηματογράφος και διαλέξεις περιλαμβάνονται στο 3ο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κούβας, που ξεκινά σήμερα στο ξενοδοχείο « Χίλτον» και ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου με τη συνεργασία της πρεσβείας της Κούβας.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η πρέσβειρα αυτού του πανέμορφου και περήφανου νησιού, Ανα Μαρία Γκονζάλες Σουάρεζ, σημείωσε ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη από τις προηγούμενες, αφού θα συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς και τραγουδιστές και ένας από τους καλύτερους, επίσης, «σεφ» της Κούβας. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Γκάλαξι» του «Χίλτον» και το πρόγραμμα θα ξεκινά από τις 8.30 μμ.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διοργανωθεί έκθεση ζωγραφικής του Κουβανού ζωγράφου Κάρλος Αλμπέρτο Φερνάντες Αρρόγιο, που συνδιοργανώνουν η κουβανική πρεσβεία και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 15 έως 28 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, εντάσσεται και η προβολή της ταινίας «Salsa» από τις 16 Ιουνίου σε έξι αίθουσες της Αθήνας. Αυτή η ταινία, μαζί με ακόμη πέντε κουβανικής παραγωγής και συμπαραγωγής («Το κουαρτέτο της Αβάνας», «Κατακόρυφη αγάπη», «Ενας παράδεισος κάτω από τα αστέρια», «Οι προφητείες της Αμάντα», «Επιχείρηση Φάνχιο»), θα διανεμηθούν από την εταιρία «New Star» στη νέα κινηματογραφική σεζόν.

Εξάλλου, τα Τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την κουβανική πρεσβεία, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Αφροαμερικανικές τελετουργίες και θεατρική δημιουργία στη σημερινή Κούβα», με ομιλήτριες την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αβάνας και κορυφαία σκηνοθέτιδα, Φλόρα Λαουτέν και την καθηγήτρια - δραματουργό και πρώην κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου, Ρακέλ Κάρριο, στις 13 Ιουνίου, 7 μ.μ., στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα).

Ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάγκος Ανδρεάδης, ανακοίνωσε στη συνέντευξη ότι οι παραπάνω καθηγήτριες και ο χορογράφος Χοσέ Πιλάρ Σουάρεζ θα διδάξουν σε κλειστό σεμινάριο μέχρι τις 16/6, ενώ στις 13/6, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας, θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο ανοιχτή εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ