Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Το Σεπτέμβρη το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο

Μέσα στο Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο το σχέδιο του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Γ. Μάρδα . Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η σύσταση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που θα αποτελείται από νομικούς και τεχνικούς, η οποία θα διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που θα υποβάλλουν η Εθνική Επιτροπή Ηλεκτρονικού Εμπορίου και η επιστημονική ομάδα που λειτουργεί στο πλαίσιό της, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ηλεκτρονικό εμπόριο η υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη. Στο μεταξύ θα γίνουν και προσαρμογές της ελληνικής νομοθεσίας ώστε να ενσωματωθεί σχετική κοινοτική οδηγία που αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το νομοθετικό πλαίσιο θα ρυθμίζει θέματα που αφορούν στη φορολογία, την εσωτερική αγορά, την προστασία προσωπικών δεδομένων και την ηλεκτρονική υπογραφή, τις εμπορικές συμφωνίες και τη μεταχείριση ηλεκτρονικών συμβάσεων.

Πάντως μέχρι τώρα το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πολύ περιορισμένης χρήσης στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ), μόνο 15.000 Ελληνες επισκέφτηκαν ηλεκτρονικά καταστήματα την περασμένη χρονιά και πολύ λιγότεροι ολοκλήρωσαν ηλεκτρονικά μια συναλλαγή. Την ίδια στιγμή και η πρόσβαση των επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι εξαιρετικά περιορισμένη, καθώς μόνο το 6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είχαν ιστοσελίδα στο δίκτυο στις αρχές του 1999 και μόνο ένα μικρό μέρος από αυτές παρείχαν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αγορών, ωστόσο η Μ. Αποστολάκη αναφέρθηκε σε προβλέψεις που κάνουν λόγο για αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών τα επόμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ