Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αοριστίες για τα «μεταλλαγμένα»

Με αόριστες σκέψεις περί πιθανής σύστασης «ειδικής επιτροπής» που θα ασχοληθεί με το επίμαχο θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων, επιχειρεί ο υπουργός Γεωργίας να «θολώσει τα νερά» και να καλύψει την προκλητική αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των καταναλωτών.

Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους ο Γ. Ανωμερίτης, αφού άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο τι πολιτική θα ακολουθήσει, έκανε λόγο για σκέψεις που υπάρχουν σχετικά με τη σύσταση «ειδικής επιτροπής βιοτεχνολόγων» που θα ασχολείται με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ετσι, σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη «βομβαρδίζεται» με ειδήσεις για «μεταλλαγμένες» απειλές, ο υπουργός Γεωργίας το μόνο που έχει να κοινοποιήσει είναι κάποιες... σκέψεις, οι οποίες όμως ακόμα και αν εφαρμοστούν δεν αποτελούν ουσιαστική λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Γιατί, αν η κυβέρνηση σκόπευε να λάβει ουσιαστικά μέτρα - και όχι απλά να κατευνάσει τα πνεύματα - θα άφηνε στην άκρη τέτοιου είδους «σκέψεις» και θα έστρεφε την προσοχή της στη ρίζα του προβλήματος: Αντί να σκέφτεται τη σύσταση «ειδικών επιτροπών», μπορεί να σκεφτεί την υποχρεωτική έκδοση «ειδικών πιστοποιητικών» που θα βεβαιώνουν ότι το προϊόν δεν είναι μεταλλαγμένο και όχι να αρκείται στο να ζητά απλά δηλώσεις από τους... εισαγωγείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ