Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλισβερίσι για τη διοίκηση του Ολυμπιακού Χωριού

Ανακοίνωση - καταγγελία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Για συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι κατηγορεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΒ) και τη διοίκηση του ΟΕΚ σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση στο ΔΣ της «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ», με δύο επιστολές της, μια προς τον ΟΕΚ και μία αντίστοιχη προς τον ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της προς το ΣΕΒ η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει ότι ο ΣΕΒ αθέτησε κοινή συμφωνία των τριών εργοδοτικών οργανώσεων για την υπόδειξη του κοινού υποψηφίου, του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, για το ΔΣ της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ». Προχώρησε, μάλιστα, χωρίς να ενημερώσει τη Συνομοσπονδία, σε συνομιλίες με τον υπουργό Εργασίας, υποβάλλοντας ως «καταλληλότερη λύση» δικό του υποψήφιο, αγνοώντας την κοινή συμφωνία. Σ' αυτό το αλισβερίσι, όπως συνεχίζει η ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΒ είχε την υποστήριξη των εκπροσώπων της κυβέρνησης, με τους οποίους προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά του ο ΣΕΒ συμφώνησε να στηρίξει τις δικές τους θέσεις.

Στην επιστολή προς τον ΟΕΚ η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει ότι ο ΣΕΒ αντιμετωπίζεται σαν προνομιακός συνομιλητής και τα σχέδιά του υποβοηθούνται και από τον ΟΕΚ που αθέτησε τη δέσμευσή του και έχρισε ως μοναδικό εκπρόσωπο αυτόν του ΣΕΒ. «Η πράξη σας αυτή», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΒΕΕ, «που έγινε με τη σύμπραξη του ΣΕΒ και των εκπροσώπων της κυβέρνησης στο ΔΣ πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος του ΟΕΚ και του ΔΣ του Ολυμπιακού Χωριού. Ο δε κοινωνικός έλεγχος γίνεται ανύπαρκτος, δεδομένου ότι προβήκατε και στον περιορισμό της εκπροσώπησης και της ΓΣΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ