Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
«Μαγειρεύουν» παράταση των εκλογών

Ο υπουργός Γεωργίας αφήνει τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου διενέργειας των εκλογών μέχρι  το... Μάη του 2001

Επικαλούμενος «τεχνικά ζητήματα» - όπως αυτά των συγχωνεύσεων των συνεταιρισμών - και με πρόφαση το «δέλεαρ» των υποτιθέμενων κινήτρων που θα δοθούν, ο υπουργός Γεωργίας έκανε χτες λόγο για περαιτέρω παράταση του χρόνου διενέργειας των εκλογών στους συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ανωμερίτης δήλωσε πως αν οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, ενδεχομένως οι εκλογές να παραταθούν για άλλους τέσσερις με πέντε μήνες. Ομως, οι «λόγοι» που επικαλείται ο υπουργός Γεωργίας αποτελούν άλλη μια φτηνή δικαιολογία για ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στη διενέργεια των εκλογών στους συνεταιρισμούς, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνει από τον περασμένο Μάρτη. Τότε, για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, δόθηκε εξάμηνη παράταση. Τώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει επιπρόσθετη παράταση επικαλούμενη τα υποτιθέμενα κίνητρα.

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αποτελούν απλά ένα ακόμα «τρικ», μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για τη διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος, με την ιδιωτικοποίηση των συνεταιρισμών και τη μετατροπή τους σε ΑΕ. Και αυτό γιατί η ενοποίηση των συνεταιρισμών σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αιτία καθυστέρησης των εκλογών. Σε τι εμποδίζει δηλαδή να γίνουν τώρα οι εκλογές και να προχωρήσουν στη συνέχεια οι συνεταιρισμοί στην ενοποίηση; Οσο για τα ψευτο-κίνητρα που επικαλείται η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, αυτά, όποια και αν είναι, θα έπρεπε η κυβέρνηση να τα έχει ήδη συμπεριλάβει στο νόμο για τους συνεταιρισμούς και να τα έχει ήδη υλοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ