Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής σε σούπερ μάρκετ

Πώληση ληγμένων προϊόντων από το 1995, αποχωρητήρια που λειτουργούν ως αποθήκες τροφίμων, βρώμικα ψυγεία και δάπεδα, είναι μερικές μόνο από τις πολλές και πολύ σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις που εντόπισε μεικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά σε τρία σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα υπερκαταστήματα τροφίμων «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ» και «ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ» της «ΜΕΤRΟ AEBE».

Ειδικότερα:

Στο σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε η πώληση ληγμένων προϊόντων εδώ και χρόνια (ζυμαρικά με ημερομηνία λήξης το 1995 και το 1996, αρτοσκευάσματα με ημερομηνία λήξης το 2004 κ.ά.). Μέσα στο κατάστημα λειτουργούσε αποθηκευτικός χώρος τροφίμων με έντομα και ακαθαρσίες ποντικών, ενώ αποχωρητήρια έχουν μετατραπεί σε αποθήκη τροφίμων και λοιπών ειδών. Το κατάστημα πωλούσε επίσης τυροκομικά και μπούτια κοτόπουλου ακατάλληλα για βρώση και κατασχέθηκαν 13 κιλά τυροκομικά και μπούτια κοτόπουλου, αλλοιωμένα.

Στο «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,8 kg γραβιέρας (Μετσόβου) ακατάλληλα για βρώση, διαπιστώθηκε συναποθήκευση ανομοιογενών προϊόντων (κρέατα, κρεατοσκευάσματα, είδη γάλακτος, ζαχαροπλαστικής, καφέδες), η κρεατομηχανή να μην έχει την απαιτούμενη καθαριότητα, τα ψυγεία να έχουν οξειδωμένες σχάρες, στο τμήμα τυροκομικών τα ψυγεία και το δάπεδο να είναι πλημμελώς καθαρισμένα, ενώ τα αβγά πωλούνταν εκτός ψυγείου.

Στο «MY MARKET» αποχωρητήριο λειτουργούσε ως αποθήκη τροφίμων, σε ψυγεία και τμήματα πώλησης τροφίμων η καθαριότητα ήταν πλημμελής, οι μηχανές κοπής κιμά με πλημμελή καθαριότητα, το πρατήριο άρτου λειτουργούσε χωρίς σχετική άδεια και τα αβγά ήταν εκτός ψυγείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ