Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Επιτακτικοί οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς»!

Πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στους Μαυραχάδες

Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι ακόμα πιο επιτακτικοί σήμερα, αφού με τη νέα ΚΑΠ θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάστασή της, τόνισε μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στους Μαυραχάδες Καρδίτσας, ο Κ. Θεοδωρίδης, μέλος του γραφείου της ΝΕ Καρδίτσας του Κόμματος. Οπως υπογράμμισε, «η τραγική οικονομική κατάσταση των χιλιάδων αγροτών δεν ήρθε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και που συνεχίζεται και σήμερα. Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, όπως και φέτος, αγόραζαν ακριβά τα εφόδια και πουλούν φθηνά τα προϊόντα τους, ενώ το κόστος ζωής ανεβαίνει».

Οσον αφορά στους βαμβακοπαραγωγούς, ο Κ. Θεοδωρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τις ίδιες ονομαστικές τιμές που εισέπρατταν τα 10 με 15 τελευταία χρόνια, εισπράττουν και τώρα και η πολιτική αυτή είναι φυσικό να οδηγήσει σε καταστροφή χιλιάδες αγρότες, ενώ στα πρόθυρα βρίσκονται ακόμα περισσότεροι, κυρίως, μικροπαραγωγοί».

Και καταλήγοντας σημείωσε πως «οι αγρότες πρέπει ν' αναπτύξουν αγώνες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και, μάλιστα, σε κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους», επισημαίνοντας ότι «η οριστική απαλλαγή από την άγρια εκμετάλλευση μόνο με μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας θα γίνει δυνατή» και πως «τότε μόνο θα μπορέσει να γίνει δυνατή η δημιουργία του παραγωγικού αγροτικού συνεταιρισμού που θα είναι σε θέση να παράγει πολλά φθηνά και υγιεινά προϊόντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ