Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάλεσμα υπερψήφισης του αγωνιστικού συνδυασμού

Κάλεσμα στους βιοτέχνες Πειραιά να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη «Συνεργασία», στις εκλογές που θα γίνουν στι; 7 του Νοέμβρη

Κάλεσμα στους βιοτέχνες, για να στηρίξουν και με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, απευθύνει η Αγωνιστική Συνεργασία Βιοτεχνών Πειραιά, ενόψει των εκλογών στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά που θα πραγματοποιηθούν στις 7 του Νοέμβρη.

Στη διακήρυξή της η Αγωνιστική Συνεργασία Βιοτεχνών Πειραιά αναφέρει ότι «επιδιώκει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για συμπαράταξη ευρύτερων δυνάμεων, να αναπτυχθεί πρόταση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και αμφισβήτηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με στόχο έναν άλλο δρόμο εξέλιξης της κοινωνίας, με σχεδιασμένη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας και μέσα από τα κλαδικά και συνεταιριστικά προγράμματα θα δίνει προοπτική στις μικρές επιχειρήσεις».

Ακολούθως, η Αγωνιστική Συνεργασία Βιοτεχνών Πειραιά επισημαίνει πως «ενδιαφέρεται να δώσει απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί βιοτέχνες και να συγκρουστεί με τη στάση που κράτησε η διοίκηση της ΟΒΣΠ απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης, που καταδικάζει σε αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις». Στην προσπάθειά της αυτή καλεί «τις πιο αγωνιστικές και συνεπείς δυνάμεις να συμπαραταχτούν μαζί της, για να αντιπαλέψουν και αποκρούσουν την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μέτωπο των μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Κεντρικά αιτήματα της Αγωνιστικής Συνεργασίας σε ό,τι αφορά το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και το Ωράριο, είναι:

  • Κάθε αυτοαπασχολούμενος - μικρός ΕΒΕ να φορολογείται με βάση τα καθαρά του κέρδη, τα οποία προκύπτουν από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδά του, όπως αυτά αποδεικνύονται από τα παραστατικά στοιχεία (αποδείξεις, τιμολόγια κτλ.) που καταχωρούνται στα βιβλία του και είναι υποχρεωτικά για όλες τις αγοραπωλησίες και τα άλλα έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο κλπ.).
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση 30 χρόνων Ασφάλισης, ανεξαρτήτως ηλικίας και ασφαλιστικού ταμείου (διαδοχική ασφάλιση). Δικαίωμα συνταξιοδότησης με 4.050 μέρες. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Ωράριο καταστημάτων μέχρι 48 ωρών τη βδομάδα με τρία απογεύματα κλειστά, υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, συνεχές ωράριο. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα υποχρεωτικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ