Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τη Νεολαία
Για τον αθλητισμό

Πράγματι, όλα όσα αναφέρονται, στον πρόλογο για τη «Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό», στη σελίδα 41 των Θέσεων, είναι σωστά.

Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός, ιδιαίτερα σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά, οικονομικά και, βέβαια, πολιτικά ζητήματα. Δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ασχολούνται και ζουν από αυτόν. Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, η απορία μου είναι, γιατί μέχρι σήμερα το ΚΚΕ δεν έχει ακόμα ασχοληθεί σοβαρά με ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, που θα έπρεπε πριν πολύ καιρό να έχει ενταχθεί στα αιτήματα του λαϊκού κινήματος και της Νεολαίας όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Ανεργία κλπ. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Κόμμα εξακολουθεί, και λυπάμαι που το λέω αυτό, να μην έχει καλές σχέσεις με τον Αθλητισμό, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, ενώ ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί, όχι μόνο στη χώρα μας, σε πρωτεύον ζήτημα, κάτι που τη δεκαετία του '80 είχε επισημανθεί ότι θα συμβεί, φτάσαμε εν έτει 2005 να μην έχουμε τεκμηριωμένες θέσεις για όλο το φάσμα του Αθλητισμού. Οι μεμονωμένες απόψεις που αφορούν κυρίως το ποδόσφαιρο, λες και είναι ποτέ δυνατό να απομονώσει κανείς ένα άθλημα από το συνολικό πραγματικό κομμάτι, που λέγεται αθλητισμός και να δώσει λύσεις, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δε βοηθάνε. Τα προβλήματα του αθλητισμού είναι ενιαία. Η χώρα μας δυστυχώς, ιδιαίτερα στο χώρο αυτό, έχει μείνει πολύ πίσω, έναντι, π.χ., των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Προβλήματα όπως η υλικοτεχνική υποδομή, γυμναστές, προπονητές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις άλλες χώρες έχουν λυθεί από χρόνια. Με το να καταγγέλλουμε λοιπόν συνέχεια ότι είμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση, όταν ο πρωταθλητισμός από τη φύση του είναι εμπορευματοποιημένος, δεν οδηγεί πουθενά.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν κατά τρόπο βάναυσο και ανήθικο το χώρο, με μοναδικό σκοπό το κομματικό τους όφελος, και κάτι ακόμα, ποτέ μέχρι σήμερα δεν παρουσίασαν ένα συνολικό πρόγραμμα για τον αθλητισμό.

Το ΚΚΕ έχει υποχρέωση να συγκροτήσει ομάδα επιστημόνων, η οποία θα μελετήσει το φαινόμενο Αθλητισμός και να δώσει τεκμηριωμένες θέσεις.

Οι κομμουνιστές, κύρια η ΚΝΕ χρειάζεται να έχει έναν «μπούσουλα» για να μπορεί να παλέψει και να διεκδικήσει έναν άλλο αθλητισμό.

Ν. Γεωργόπουλος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ