Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τη Νεολαία
Μεγάλη προσοχή στους εργαζόμενους νέους

Οι Θέσεις του Κόμματος για τη Νεολαία είναι πολύ καλές. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πρέπει να ασχοληθεί με όλες τις ηλικίες των νέων. Σωστά αναφέρεται για τους μαθητές, από την προεφηβική ηλικία, τους σπουδαστές, φοιτητές, τους νέους που αναζητούν επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μεγάλη προσοχή να δώσουμε στους εργαζόμενους νέους, στους εργαζόμενους μαθητές - σπουδαστές και τους ανέργους.

Ιδιαίτερα οι νέοι αυτοί είναι που ενηλικιώνονται πιο γρήγορα, σε αυτούς τους νέους να δώσουμε μεγάλη προσοχή.

Για τη διαμόρφωση της κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης της νεολαίας, στη βάρβαρη καπιταλιστική - ιμπεριαλιστική πραγματικότητα, προτεραιότητα έχει η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των νέων. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η εργατική συνείδηση και η συνδικαλιστική μόρφωση των νέων.

Μέσα στα συνδικάτα, στα πρωτοβάθμια κυρίως σωματεία, με τη συμμετοχή τους στους ενωμένους εργατικούς ταξικούς αγώνες, θα μάθουν τα δικαιώματά τους, πώς πρέπει να τα διεκδικούν, να τα διευρύνουν, να τα υπερασπίζονται.

Επίσης μεγάλη προσοχή στην ιδεολογική, πολιτική και κομματική μόρφωση των νέων της ΚΝΕ.

Απαραίτητα τα ιδεολογικά μαθήματα, αλλά και μαθήματα της ιστορίας του Κόμματος, που σε λίγα χρόνια θα γίνουν μέλη του.

Η μεταφορά σε κλαδικές ΟΒ των εργαζομένων μελών της ΚΝΕ να γίνει χωρίς να διαλυθούν οι επιτροπές νέων των συνδικάτων.

Στα πρωτοβάθμια σωματεία να δυναμώσουν οι επιτροπές νέων ανέργων, και όπου δεν έχουν γίνει να συγκροτηθούν.

Βέβαια, μπαίνουν πολλές υποχρεώσεις, πολλή δουλιά στους νέους της ΚΝΕ. Δε γίνεται όμως διαφορετικά. Η νεολαία του Κόμματος θα κουραστεί πολύ, για να έχει θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, θα βοηθήσουν τα κομματικά μέλη των οργανώσεων βάσης.

Με σωστή κατανομή του χρόνου τους, οι νέοι, ανάμεσα στις σπουδές, στην εργασία και τη δράση, θα πετύχουν.

Οπως λέει ο ποιητής, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλιά πολλή. Εμείς οι κομμουνιστές, από μικρή ηλικία, μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε, κόντρα στις δυσκολίες που ο ταξικός αντίπαλος βάζει, δενόμαστε με την εργατική τάξη, ατσαλώνουμε το χαρακτήρα μας και δεν υποχωρούμε, αν δε νικήσουμε, αν δε δικαιωθούμε. Δεν υποχωρούμε, αν δεν ανατρέψουμε το σάπιο και βάρβαρο καθεστώς του καπιταλισμού.

Δύο προτάσεις:

Για την ΚΕ και το Πολιτικό Γραφείο: 1. Ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ να γίνει δεκαπενθήμερος και να πωλείται 0,40 ευρώ. 2. Επειδή η Ιστορία στα σχολεία είναι «μπασταρδεμένη», να μελετήσουμε μια πρόταση που είχα κάνει πριν από χρόνια. Την έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή» πρώτα της Ιστορίας της Ελλάδας, από την προετοιμασία του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, μέχρι τις μέρες μας, που ανατράπηκαν τα σοσιαλιστικά καθεστώτα, με τις γνωστές επιπτώσεις και στον ελληνικό λαό. Η έκδοση αυτή να γίνει σε εβδομαδιαία περιοδικά εικονογραφημένα. Οπως παλαιά τα Κλασικά Εικονογραφημένα. Τα εικονογραφημένα περιοδικά διαβάζονται από μικρής ηλικίας παιδιά μέχρι και 30-35 ετών νέους. Αφού ολοκληρώσουμε αυτόν τον κύκλο έκδοσης, να συνεχίσουμε με τις μεγάλες επαναστάσεις στον κόσμο, που σηματοδότησαν την ιστορική πορεία της Ανθρωπότητας.

Γιάννης Ιωαννίδης

ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ