Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Καμιά επανάπαυση μέχρι την τελευταία μέρα

Συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι

Φουντώνει η μάχη για να αποτελέσει το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση
Φουντώνει η μάχη για να αποτελέσει το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση
Καθώς οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου μπαίνουν στην τελική ευθεία για το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως, συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία για να εξετάσει την πορεία της προετοιμασίας και να παρθούν τα τελευταία μέτρα. Στα πλαίσια αυτά, η Εκτελεστική Γραμματεία τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη θα δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τους στόχους της πανελλαδικής κινητοποίησης και τις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ για το 2006. Η συνέντευξη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Καταγράφοντας τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα δουλιάς, τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας υπογράμμισαν την ανάγκη μέχρι την τελευταία στιγμή να δοθεί η μάχη για να εξασφαλιστεί στην πράξη η πιο πλατιά λαϊκή συμμετοχή. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, το Σάββατο 12 Νοέμβρη «να βουλιάξει το κέντρο της Αθήνας!». Οι 500 και πλέον περιοδείες που έγιναν σε χώρους δουλιάς, μόνο στο Λεκανοπέδιο, οι εκατοντάδες ακόμα περιοδείες των συνδικαλιστών και στελεχών του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «ανοίγματα» των ταξικών δυνάμεων σε εργατικούς χώρους, εργοστάσια και επιχειρήσεις. Ειδική δουλιά, με θετικά μηνύματα έρχεται και από τους χώρους όπου εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία, από επιχειρήσεις όπου κατά πλειοψηφία εργάζονται γυναίκες, από τη δράση που αναπτύχθηκε σε συγκεκριμένους κλάδους, εμποροϋπαλλήλους, επισιτισμός τουρισμός, μετανάστες κλπ.

Ούτε λεπτό για χάσιμο

Ομως, όπως υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση, ακριβώς αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υπάρξει καμιά επανάπαυση. Αντίθετα, απαιτείται εγρήγορση, να εξαντληθούν και τα τελευταία περιθώρια, άνθρωπο τον άνθρωπο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στη γειτονιά, να εξασφαλιστεί η μαζική παρουσία εργατών και εργατριών στο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων. Για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της αντίστασης στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να καταδικαστεί η πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.

Μέχρι και την Παρασκευή, υπάρχουν χρονικά περιθώρια, ώστε το θετικό κλίμα που συναντούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η αποδοχή του πλαισίου του από πλατύτερα στρώματα, η αγανάκτηση του κόσμου από την ασκούμενη πολιτική και την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων να μετατραπεί σε συγκεκριμένη, φυσική παρουσία στο Συλλαλητήριο.

Στις εκατοντάδες αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και Σωματείων για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο προστέθηκε χτες η απόφαση του Συλλόγου Προπονητών - Γυμναστών Ν. Αττικής. Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί το λαό του νησιού να πάρει μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην Τρίπολη, αλλά και η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στον Ομιλο Τράπεζας Πειραιώς.

Εξορμήσεις και πικετοφορίες

Τις επόμενες μέρες, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνεχίζονται και κλιμακώνονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους:

Σήμερα Σάββατο 5/11, στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω, ενώ η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσει στα «GOODY'S» και στα «Mc Donalds» στην Ομόνοια. Τη Δευτέρα 7/11, στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ν. Ηράκλειο, στην ΕΥΔΑΠ Νίκαιας και Καλλιθέας, στη ΔΕΗ Καλλιθέας, Κεραμικού και Κυψέλης, στον «Λαμπρόπουλο», στο «ΑΤΤΙΚΑ», στις επιχειρήσεις «Ικάπ», «Ελφόν», «Γιέμκο», «Κάλης», «Ελκο», «Ανκο», «Φολί-Φολί», στο Φωταέριο Αττικής, στους εργάτες καθαριότητας Δήμου Ταύρου, στα ΤΕΕ Ζωγράφου και Γκράβας και στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Την Τρίτη 8/11, στο ΤΕΕ Ν. Ιωνίας, στα γραφεία της ΔΕΠΑ, στην ΕΥΔΑΠ της Σούδας, στη ΔΕΗ της οδού Αριστείδου, Συγγρού, στο Περιστέρι, στη Ροσινιόλ, στη Φιλοθέη και την Κηφισιά, στους εργάτες των Δήμων Ν. Σμύρνης, Ταύρου και Ζωγράφου, στο «Πράκτικερ» του Ταύρου, στη «Λάντα», τη «Σιτροέν» και τη «Σκόντα», στα εργοστάσια «Γκραμέξ», «Καούσης», «Σκλάβος», στη «Σελ», στην «ICC» και στην «Ιντερσις», στη «Σιβιτανίδειο» και στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ. Την Τετάρτη 9/11, στο «Πράκτικερ» του Ελληνικού, στα εργοστάσια «Σβάμπε», «Ζωγομετάλ», «Ψαλίδας» και «Βικτώρια». Την Πέμπτη 10/11, στο «Πράκτικερ» στη Μεταμόρφωση.

Συνδικαλιστές της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν τις επόμενες μέρες σε μια σειρά νέους χώρους δουλιάς και συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 7/11 στη «ΜΕΛΛΟΝ».
  • Την Τρίτη 8/11 στην «ΟΤΕΝΕΤ», στη «ΣΙΓΚΙΟΥΛΑΡ» και στη «ΦΙΝΤΡΑΣΤ».
  • Την Τετάρτη 9/11 στην «ΕΤΖΙΑΝ» (AEGEAN), στην «ΚΟΣΜΟΤΕ», στην «ΙΝΦΟΚΟΥΕΣΤ», στην «ΚΙΟΥ ΦΟΝ» (Q-PHONE) και στην «ΤΕΛΕΠΑΣΠΟΡΤ».
  • Την Παρασκευή 11/11 στην «ΤΕΛΛΑΣ».

Παράλληλα, για την προπαγάνδιση του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου διοργανώνονται οι παρακάτω πικετοφορίες στους δήμους της Αθήνας:

  • Σήμερα Σάββατο 5/11 στην Αγορά.
  • Την Τρίτη 8/11 στο Μετρό της Πανόρμου (6.30 μ.μ.), στο Παγκράτι (6 μ.μ.), στη Γούβα (6 μ.μ.), στο Νέο Κόσμο (6 μ.μ.), στην πλατεία Αμερικής (6.30 μ.μ.), στα Πετράλωνα (6.30 μ.μ.), στα Σεπόλια (6.30 μ.μ.), στον Κολωνό (6.30 μ.μ.) και στα εμπορικά κέντρα στο Μαρούσι, το Γαλάτσι, το Χολαργό, το Ιλιον, στην πλατεία Ταπητουργείου στο Βύρωνα και στην Αγ. Παρασκευή (6.30 μ.μ.).
  • Την Πέμπτη 10/11 στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας (6.30 μ.μ.), στου Ζωγράφου (6.30 μ.μ.), στην πλατεία Κύπρου και τη Ν. Σμύρνη (6.30 μ.μ.).
Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Στη Θεσσαλονίκη, από νωρίς και χτες, συνεχίστηκε η πανεξόρμηση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλιάς. Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν στα εργοστάσια Χημικών Βιομηχανιών, στην ΗΛΙΟΦΙΝ, στις αποθήκες του Κωτσόβολου, στα εργοστάσια βιομηχανικών αερίων, σε ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Περιοδεία, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε χτες το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, συνοδευόμενος από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το χώρο της υγείας.

Τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, η γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ διοργανώνει επίσης μαζική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ