Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Να τσακίσει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να «σηκώσουν κεφάλι» επιδιώκει η εργοδοσία της εταιρίας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» στο Κορωπί, η οποία χτες προχώρησε στην απόλυση του συνδικαλιστή Ζαφείρη Μελλά. Ο Ζ. Μελλάς, μέλος της διοίκησης της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, έχει πρωταγωνιστήσει στη συμμετοχή των εργαζομένων σε μια σειρά αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την οργάνωσή τους στο κλαδικό σωματείο κλπ.

«Το "αμάρτημα" του συνδικαλιστή ήταν ότι είχε συνεπή αγωνιστική στάση τόσο στον ευρύτερο κλάδο των γραφικών τεχνών όσο και στο εργοστάσιο που δούλευε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα ο συνδικαλιστής είχε πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για τη συγκρότηση εργοστασιακής επιτροπής, γι' αυτό και δέχτηκε τα «πυρά» της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καταγγέλλει «τη διεύθυνση της εταιρίας η οποία καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα» και δηλώνει «κατηγορηματικά ότι θα εξασκήσει κάθε συνδικαλιστικό και νόμιμο τρόπο ώστε να υπάρξει άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ