Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛ
Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 22ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), που σηματοδοτεί μια αγωνιστική πορεία σχεδόν μισού αιώνα. Στη χτεσινή εναρκτήρια μέρα, το συνέδριο χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πλήθος συνδικαλιστικών φορέων. Μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος των Λογιστών Τουρκίας, που ανέδειξε την ανάγκη κοινής δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να έρθουν σε σύγκρουση με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και να παλέψουν για μια άλλη ανάπτυξη, που τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγεται θα αποτελούν λαϊκή περιουσία. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου.

Ο Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες προσπαθούν να σύρουν την εργατική τάξη στη λογική της υποταγής στις επιλογές του κεφαλαίου. Μόνη απάντηση, σημείωσε, αποτελεί η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων για την ανάπτυξη κοινής δράσης ενάντια στην αντεργατική πολιτική, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, χαιρέτισε ο Α. Μακρυπίδης και ο Θ. Λεβέντης από τον ΣΥΝ. Ξεχωριστή στιγμή στη χτεσινή πρώτη μέρα αποτέλεσαν οι ομιλίες των δυο επίτιμων προέδρων της ΠΟΛ, του Κ. Μαραγκουδάκη και του Κ. Πετρόπουλου. Στο συνέδριο χαιρέτισε, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Β. Γεωργαντάς, ενώ διαβάστηκε ο χαιρετισμός του προέδρου της ΟΕΚΙΔΕ Δ. Θεοδώρου. Χαιρέτισαν, ακόμα, εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της ΠΟΘΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ