Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΠΙΑΝΚΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ»
«Κύμα» αλληλεγγύης από συνδικάτα

Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης

Την ευρεία συμπαράσταση και αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία της χώρας, έχει συγκεντρώσει η αποφασιστική αντίσταση των 460 εργαζομένων στην «ΜΠΙΑΝΚΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ» (Καβάλα) στους εκβιασμούς και τις απειλές της διεύθυνσης της γερμανικής πολυεθνικής, που θέλει να επιβάλει ελαστικό ωράριο στο χώρο. Χτες το πρωί αντιπροσωπεία από 10 σωματεία της περιοχής, επισκέφτηκε το εργοστάσιο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Πρόκειται για τα σωματεία ναυτεργατών, λογιστών, συνταξιούχων ΙΚΑ, οικοδόμων από την Καβάλα, τα σωματεία οικοδόμων και ξενοδοχοϋπαλλήλων Θάσου, τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και ΚΟΜΟΤΕΞ από την Ξάνθη, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής και οι απολυμένοι της βιοτεχνίας «Γιαμαλίδη» Καβάλας.

Οι συνδικαλιστές μαζί με εκπροσώπους του επιχειρησιακού σωματείου περιόδευσαν μέσα στο εργοστάσιο και έτυχαν θερμής υποδοχής. Σε κάθε τμήμα στηνόταν και ένα «πηγαδάκι» και η συζήτηση «άναβε». Από πλευράς των εργαζομένων της «ΜΠΙΑΝΚΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ» σχολιάστηκε θετικά η επίσκεψη και εκφράστηκε η απόφαση να συνεχίσουν στην ίδια αγωνιστική ρότα και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρ' όλη την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς από τη διεύθυνση, εκφράζεται ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση στο επιχειρησιακό σωματείο, αφού και όσοι εργαζόμενοι δεν ήταν μέλη του, σπεύδουν να εγγραφούν.

Παράλληλα με τη συζήτηση, οι συνδικαλιστές μοίρασαν κοινή ανακοίνωση των 10 σωματείων, όπου καταγγέλλεται η εκβιαστική προσπάθεια της πολυεθνικής να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις. Οπως σημειώνεται «υπεύθυνοι είναι και η κυβέρνηση και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, που χρόνια τώρα ρίχνουν νερό στο μύλο της ταξικής συναίνεσης και υποταγής». Εκφράζεται η συμπαράσταση «στο δίκαιο αγώνα σας, στη μάχη που δίνετε για το ψωμί και για τα δικαιώματά σας. Συνάδελφοι, συσπειρωθείτε περιφρουρήστε το σωματείο σας δυναμώστε τον ταξικό αγώνα σας».

Στα γραφεία του σωματείου καταφθάνουν καθημερινά ανακοινώσεις συμπαράστασης από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας και κύρια των κλάδων ένδυσης.

Στο μεταξύ η διεύθυνση της επιχείρησης συνεχίζει με άλλους τρόπους τους εκβιασμούς. Χτες, άρχισαν να διαρρέουν φήμες πως θα σταματήσει τα πούλμαν που μεταφέρουν τους εργαζόμενους από και προς το εργοστάσιο. Ωστόσο, το σωματείο και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι σε κάθε προσπάθεια της εταιρίας να απαντήσουν αγωνιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ