Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Υποσχέσεις στις πολυεθνικές
  • Ο Ελληνας υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε στην ομιλία του για επιτάχυνση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων
  •  Σε αντεπίθεση καλεί το ΠΑΜΕ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε αντεργατική και αντιλαϊκή κατεύθυνση, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης, στην ομιλία του στην 88η Σύνοδο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Γενεύη της Ελβετίας. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, ήταν μερικές από τις επισημάνσεις του.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, παρά τη σοβαρότητα και τη σημασία των δηλώσεων του υπουργού Εργασίας, περιορίστηκε να αναφερθεί στην ανάγκη να συμμορφώνονται γρηγορότερα οι τρίτες χώρες στις αποφάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας..!

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε στην ομιλία του στη Σύνοδο, ότι η κυβέρνηση προωθεί σειρά «ευρύτατων μεταρρυθμίσεων» που σκοπό έχουν να «ισχυροποιήσουν την ευελιξία» της χώρας να ανταποκρίνεται στις διεθνείς αλλαγές. Οπως τόνισε: «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αφορούν στην εκπαίδευση, στην ευελιξία της αγοράς εργασίας, στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, στον περιορισμό του μη εργασιακού κόστους, στην ενσωμάτωση μέτρων για την ισότητα των ευκαιριών στην αγορά εργασίας»!

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε επίσης για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συμμετέχει στη Σύνοδο, τόνισε σε γραπτή του δήλωση: «Από το βήμα της ογδοηκοστής όγδοης Συνόδου του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας σήμερα στη Γενεύη, ο Ελληνας υπουργός Εργασίας έδωσε όρκους πίστης και υποταγής στις απαιτήσεις των πολυεθνικών και μονοπωλιακών συμφερόντων, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι κυρίαρχος στόχος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι: «... η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας μέσα από αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων».

Υποσχέθηκε πολύ συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση θα αφαιρέσει στο όνομα της ισοτιμίας, κατακτήσεις των γυναικών, θα διοχετεύσει τα όποια κονδύλια για την ανεργία στις τσέπες της εργοδοσίας και θα επεκτείνει τα συστήματα ελαστικότητας στην εργασία.

Οι δεσμεύσεις αυτές της κυβέρνησης απέναντι στο ΣΕΒ και την Ευρωπαϊκή Ενωση κρούουν πιο δυνατά την καμπάνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Με βάση τους νέους όρκους του υπουργού Εργασίας και με δεδομένη την υποταγή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να συστρατευτούν, με τις θέσεις και τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να οργανώσουμε αποτελεσματικότερα την άμυνα και την αντεπίθεση των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ