Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΑΝ.-- Την αναγνώριση της ταυτότητας των «Ιρακινών» τριών βομβιστών στις πρόσφατες επιθέσεις σε ξενοδοχεία του Αμάν ανακοίνωσαν οι ιορδανικές αρχές, προσθέτοντας πως συνέλαβαν και την (επίσης Ιρακινή) σύζυγο ενός εξ αυτών, την 35χρονη Σατζέντα Ρασάουι που απέτυχε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη... Στο μεταξύ, αστυνομικοί αξιωματούχοι του 22μελούς Αραβικού Συνδέσμου υπέγραψαν τη «Διακήρυξη για το Αμάν» που προτείνει «ενίσχυση της συνεργασίας και συντονισμό μεταξύ των αραβικών υπηρεσιών ασφαλείας και την ανταλλαγή πληροφοριών για την πάταξη της τρομοκρατίας».

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Αυστραλού πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ πραγματοποιούν σήμερα στη Μελβούρνη χιλιάδες εργαζόμενοι. Σύμφωνα με συνδικάτα, στη διαδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 100.000 εργαζόμενοι αφού θα μπουν απεργιακά «λουκέτα» σε πλήθος εργοστασίων, επιχειρήσεων, λιμανιών, νοσοκομείων και σχολείων στην πολιτεία Βικτώρια...

ΜΠΑΚΟΥ.-- Ο Γιαγκίφ Ραμίροφ, κυβερνήτης της επαρχίας Ζαγκατάλα, είναι ο τρίτος κατά σειρά αξιωματούχος που «απολύθηκε» εκ μέρους του Προέδρου Αλίεφ, ως ένοχος των παρατυπιών που σημειώθηκαν κατά τη διενέργεια των πρόσφατων εκλογών και σε μία προσπάθειά του να πείσει τη Δύση περί της αδιαβλητότητας των εκλογών.

ΛΙΜΑ.-- Φρένο στις προεδρικές φιλοδοξίες του φυγόδικου τέως Προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι έβαλε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της χώρας, ανακοινώνοντας ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2006. Ο τέως Πρόεδρος παραμένει κρατούμενος στη Χιλή εν αναμονή της απόφασης έκδοσης στο Περού.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Στέφεν Χάντλεϊ, αρνήθηκε να αποκλείσει τη χρήση βασανιστηρίων κατά των κρατουμένων που θεωρούνται ύποπτοι, δηλώνοντας ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αποτελεί ένα «ευαίσθητο δίλημμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ