Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυμήθηκαν... τους ελεύθερους χώρους

«Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», λέει ο λαός μας. Η παροιμία αυτή ήρθε αυτόματα στο μυαλό μας, όταν ακούσαμε την τελευταία ραδιοφωνική διαφήμιση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), η οποία ζητά από το λαό να «αγωνιστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» για να «μην τσιμεντοποιηθούν οι ελεύθεροι χώροι»!

Αλήθεια, για ποιους «ελεύθερους χώρους» μιλά η ηγεσία της ΤΕΔΚΝΑ; Μήπως της διαφεύγει ότι οι τελευταίοι, στην ουσία, μεγάλοι ελεύθεροι χώροι στο Λεκανοπέδιο έχουν μετατραπεί, με τη συναίνεσή της, σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις; ΄Η δε γνωρίζει ότι οι χώροι αυτοί βρίσκονται ήδη στο δρόμο του ξεπουλήματος στο μεγάλο κεφάλαιο και την επιχειρηματική εκμετάλλευσή τους; Αποκλείεται, αφού και σ' αυτό έκανε «πλάτες» στην κυβέρνηση, όταν είχε ζητήσει να αναλάβουν οι δήμοι «μέρος ή όλο το κόστος συντήρησης και λειτουργίας» των εγκαταστάσεων.

Η υποκριτική στάση της ηγεσίας της ΤΕΔΚΝΑ, όπως εκφράζεται με την τελευταία διαφήμιση, μπορεί να συγκριθεί με όσα έκαναν οι δήμαρχοι των παράκτιων δήμων, και πάλι την περίοδο του ξεπουλήματος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όταν από τη μια διοργάνωναν «συναυλίες διαμαρτυρίας κατά του ξεπουλήματος» - όπως έλεγαν - και από την άλλη συμμετείχαν σε συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φ. Πάλλη - Πετραλιά, όπου επί της ουσίας συναινούσαν στο ξεπούλημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ