Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ο αντιλαϊκός κατήφορος

Κι επειδή, κάποιοι μπορεί να διατηρούν ακόμη ορισμένες αμφιβολίες, παραθέτουμε άλλο ένα απόσπασμα της ίδιας ανακοίνωσης του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ:

«Η απελευθέρωση αγορών, οι μετοχοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων ετών έχουν αλλάξει την ισορροπία δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, αλλά και ευρύτερα το ρόλο του κράτους στην οικονομία. Στις νέες συνθήκες και στο πλαίσιο της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς χρειάζεται μια νέα, σύγχρονη πρόταση για το πώς παρέχονται ποιοτικές καθολικές δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

Οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις σημαίνουν ότι σήμερα η ευθύνη πλέον του κράτους μπορεί να έγκειται στην εγγύηση των συνθηκών παροχής αγαθών και υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος και όχι απαραίτητα στη δημόσια παραγωγή τους μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριοποίησης και στο δημόσιο χαρακτήρα των επιχειρήσεων. Ο ρόλος του δημοσίου δε μεταφράζεται απαραίτητα στην παραγωγή υπηρεσιών άμεσα από το κράτος, αλλά πολλές φορές στον έλεγχο υπέρ του πολίτη των υπηρεσιών που παρέχονται από την αγορά. Στο νέο περιβάλλον συνεπώς είναι απαραίτητο να συνθέτουμε κράτος και αγορά σε όφελος της κοινωνίας».

Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ θέλει την παράδοση των πάντων στους κεφαλαιοκράτες και την αγορά και το κράτος σε ρόλο τροχονόμου της επιχειρηματικής ασυδοσίας και κερδοσκοπίας. Ομολογούμε ότι η θέση αυτή είναι περισσότερο... ολοκληρωμένη κι από τις αντίστοιχες της ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ