Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οταν η δημοσιογραφία...

...ασχολείται με τα καθημερινά

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Συγκινητικό αυτό το ενδιαφέρον διαφόρων για την «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ. Και δεν εννοούμε τις γελοιότητες Παπαχρήστου (πώς τα κατάφερες, ρε μεγάλε, σε δυο αράδες μπούρδα να «γλείψεις» δυο φορές το αφεντικό σου;). Για το άλλο ενδιαφέρον λέμε, της εφημερίδας σήμερα του Αλαφούζου, χτες της Βλάχου, πάντα των Αμερικάνων. Τόση αγωνία για το μέλλον του τόπου, το οποίο εξαρτάται από την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ! Ο προηγούμενος τη χαρακτήρισε και προσφορά στο έθνος! Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα στο πεδίο της πολιτικής εκπροσώπησης των αστών που να απαιτείται επειγόντως σοβάντισμα της πρόσοψης;

Το «με ποιον να γελάσεις» αφορά και τον Σουφλιά και την εφημερίδα που φιλοξενεί τις δηλώσεις του ασχολίαστες. Κατανοητό το μήνυμα: Ενα επιμέρους «όχι» στον Μπόμπολα - ο οποίος στη συγκεκριμένη συγκυρία δε στηρίζει Τεγόπουλο - καθαγιάζει όποιον υπουργό προΐσταται στο κατεξοχήν υπουργείο των εργολάβων.

Και μιας και μιλάμε για εργολάβους. Τελικά, πολύς καυγάς για το τίποτα. Κοινώς σκυλοκαυγάς μεταξύ Κοντομηνά - Βαρδινογιάννη, που σ' αυτή τη φάση εκφράζεται μέσω Τριανταφυλόπουλου - Φυντανίδη (βλέπετε ο Κουρής δεν είναι και από τα καλύτερα άλογα για να ποντάρει ένας σοβαρός επιχειρηματίας). Οι δημοσιογράφοι, όμως, τι θέλουν κι ανακατεύονται με τα πίτουρα; Οι δημοσιογράφοι, ρωτάμε, όχι τα χοντρά πορτοφόλια...

Και με τι να ασχοληθούν, δηλαδή; Με την κριτική στη νέα μπαρούφα του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς; Που σπεύδει σαν την πορδή να διασώσει, λέει, το «γαλλικό κοινωνικό μοντέλο» που δε φταίει σε τίποτα. Πώς; Ο καπιταλισμός; Δεν υπάρχει τέτοια λέξη στη σχετική ανακοίνωση, όπως και στις προηγούμενες. Οι άνθρωποι, το ΚΕΑ δηλαδή, είναι πάνω από κέρδη. Δεν ξέρουν τίποτα για ένα σύστημα που η ίδια η ύπαρξή του βασίζεται στην εκμετάλλευση. Γι' αυτούς υπάρχει μόνο η «υψηλή πολιτική», που τους επιτρέπει να διακρίνουν ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό και τη σοσιαλδημοκρατία. Κι ας διαμαρτύρεται η πραγματικότητα. Τόσο το χειρότερο γι' αυτήν.

Ασχετο: Από τότε ήταν γνωστή η χρήση του «λειτουργήματος», των δημοσιογράφων ντε, ως προκάλυψη είτε για χαφιεδισμό, είτε ακόμα και για ανοιχτό χτύπημα. Κι ύστερα παραπονιούνται ορισμένοι γιατί τους παίρνουν με τις πέτρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ