Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Σχολεία «ανοιχτά» ... στα συμφέροντα των εταιριών

Ο υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι ο διαγωνισμός που προωθείται σε όλα τα σχολεία της χώρας από την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Υπέρ ενός σχολείου «ανοιχτού» ...στα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών τάχθηκε χτες, εμμέσως πλην σαφώς, ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, αναφορικά με την προώθηση διαγωνισμού της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών στα σχολεία της χώρας! Ο βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε το άμεσο σταμάτημα του προγράμματος για λόγους ουσίας, αλλά και νομιμότητας.

Ο Γ. Καλός επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι «ο διαγωνισμός δεν είναι καθολικός, είναι προαιρετικός» και προσθέτοντας πως «μια μικρή κεντρική επιτροπή του υπουργείου θα ελέγξει τα γραπτά των μαθητών», τα οποία δε θα διατεθούν σε ιδιωτικές εταιρίες. Και υποστήριξε ότι «τα γραπτά δε γεννούν πελατολόγιο στα χέρια των ασφαλιστικών εταιριών». Παράλληλα, δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα είναι «ανοιχτό σε όλες τις ιδέες», ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν «όχι μόνο και για τη δημόσια ασφάλιση, αλλά και για την ιδιωτική», αφού πρόκειται για «κοινωνικές ανάγκες» στις οποίες «θα συμμετέχουν ως ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες».

Στην ουσία του θέματος, εστίασε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. «Και εσείς και το ΠΑΣΟΚ είστε υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης. Υπάρχουν συνδικάτα, υπάρχουμε εμείς και άλλες δυνάμεις που θέλουμε δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αποκλειστικά. Μέσα σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση βάζετε τα σχολεία, βάζετε το μηχανισμό της εκπαίδευσης. Αυτό γίνεται με στόχο τη διαλογική και πολιτική χειραγώγηση μικρών μαθητών του γυμνασίου έπειτα του λυκείου και των οικονομικών πανεπιστημίων. Υπάρχουν ευθύνες, είναι πολιτικό ολίσθημα αυτό που γίνεται».

Οσον αφορά το επιχείρημα περί προαιρετικότητας του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Οταν ο δάσκαλος, ο καθηγητής αναφέρει ότι θα υπάρξουν και δώρα, θα υπάρξουν και βραβεία και ταξίδια, αυτό δε λειτουργεί ευνοϊκά υπέρ του να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό;». Πρόσθεσε ακόμα τα εξής: «Σπρώχνετε και εσείς μέσω των καθηγητών προς τις ασφαλιστικές εταιρίες. Για το εάν θα δοθούν τα ονόματα στις ασφαλιστικές εταιρίες, νομίμως μπορεί να μη δοθούν, αλλά από τη στιγμή που θα καταγράφουν, από τη στιγμή που θα καθίσουν στο σπίτι να κάνουν την έκθεση, υπάρχουν πάντα πιθανότητες διαρροών». Κατέληξε σημειώνοντας ότι «αμφισβητώ αν υπάρχει νόμιμη βάση το υπουργείο Παιδείας να παίζει αυτόν το ρόλο. Να χρησιμοποιείται όλος ο μηχανισμός για διάφορα προγράμματα που ωφελούνται ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ