Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Μεσάζων των ασφαλιστών

Την ασφάλιση μαθητών των σχολείων του Αιγάλεω σε ιδιωτικές εταιρίες εξετάζει η διοίκηση του δήμου, η οποία στηρίζεται από τη ΝΔ

Το έγγραφο του Δήμου Αιγάλεω
Το έγγραφο του Δήμου Αιγάλεω
Ρόλο μεσάζοντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για να αυξήσουν την πελατεία τους αναλαμβάνει η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω! Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος, Δ. Καλογερόπουλος, δήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ασφάλιση των μαθητών της πόλης.

Η διοίκηση του δήμου, όμως, δεν έμεινε μόνο στην πρόθεση. Απέστειλε έγγραφο (6/10/2005) στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Ηλ. Αναγνώστου, στο οποίο αναφέρει: «Επειδή προτιθέμεθα να ασφαλίσουμε τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Αιγάλεω, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε άμεσα τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) των παιδιών που ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά)». Το έγγραφο υπογράφεται από την αντιδήμαρχο Δημ. Μηλιώνη - Πακτιτή. Κάτω από τις αντιδράσεις το έγγραφο αποσύρθηκε και η διοίκηση απέστειλε νέο, με το οποίο ζητά - για τον ίδιο λόγο - τον αριθμό των μαθητών στο δήμο.

Λίγες μέρες μετά την αποστολή του παραπάνω εγγράφου, περίπου στα μέσα Οκτώβρη, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω παραβρέθηκε - μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Συλλόγου - ασφαλιστής ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας (σ.σ. τα στοιχεία της εταιρίας είναι στη διάθεση του «Ρ»), ο οποίος και παρουσίασε τα ...«θετικά» της ασφαλιστικής κάλυψης των παιδιών στην εταιρία! Το συνολικό κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης των 250 παιδιών του σχολείου ανέρχεται στα 375 ευρώ το χρόνο (1,5 ευρώ ανά παιδί). Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις των γονέων, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση του ασφαλιστή από το χώρο. Παράλληλα, όπως είπε στο «Ρ» ο Π. Κρέπαπας, μέλος του Συλλόγου Γονέων, οι γονείς θεώρησαν απαράδεκτο το να πληρώνουν οι ίδιοι για την ασφάλιση των παιδιών τους, όταν αυτό είναι υποχρέωση του κράτους.

Το έγγραφο της ασφαλιστικής εταιρίας που μοιραζόταν σε σχολείο της περιοχής
Το έγγραφο της ασφαλιστικής εταιρίας που μοιραζόταν σε σχολείο της περιοχής
Οπως είπε στο «Ρ» ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» στο Αιγάλεω, Γιώτης Σατζαρίδης,«στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής παρέμβασης στο χώρο της εκπαίδευσης υπέρ των πολυεθνικών για τις "αξίες" της ιδιωτικής ασφάλισης (σ.σ. ρεπορτάζ σε διπλανή στήλη), η δημοτική αρχή στο Αιγάλεω εμφανίζεται "πρωτοπόρα" και σ' αυτή την αντιλαϊκή επίθεση, που αφορά μάλιστα στις νεανικές συνειδήσεις. Ο λαός έχει ανάγκη από μιαν άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα υπερασπίζεται και θα παλεύει μαχητικά στο πλευρό του λαού για ένα σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δημόσιο, καθολικό, δωρεάν, με σύγχρονες υπηρεσίες για την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ