Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παιδικό θέατρο σε νοσοκομεία

Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» συνεχίζει για τέταρτη χρονιά τις παραστάσεις θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Είναι ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα από επαγγελματικό θίασο. Οι παραστάσεις δίνονται σε διαδρόμους ή και σε δωμάτια ασθενών παιδιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ακόμα κι αν χρειάζεται να παίξουμε το έργο για ένα μόνο παιδί. H παράσταση προσφέρεται εντελώς δωρεάν σ' όποιο ίδρυμα ή νοσοκομείο παρουσιαστεί. H παράσταση έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νεολαία.

Παρουσιάζεται το έργο του Σέργιου Γκάκα «Ακούς τη γιορτή;» το οποίο κυκλοφορεί και σε βιβλίο εικονογραφημένο από τον Θανάση Δήμου, που μοιράζεται ως αναμνηστικό δώρο στους μικρούς θεατές της παράστασης. Το «Ακούς τη γιορτή;» είναι οι περιπέτειες ενός κλόουν, που έχοντας χάσει το τσίρκο του ξεκινάει ένα ταξίδι για να ξαναβρεί τη γιορτή. Στην περιπλάνησή του συναντάει μια αρκούδα, ένα σπιτόγατο, ένα λύκο, έναν οδοκαθαριστή, μιλάει με τη βροχή, με μια βάρκα, μ' ένα νυσταγμένο παγκάκι. Στο, τέλος, μια όμορφη πεταλούδα θα του δείξει ότι η γιορτή μπορεί να γίνει παντού.

Σκηνοθεσία Βασίλης Μαυρογεωργίου, μουσική Κώστας Γάκης, σκηνικά - κοστούμια Μαργαρίτα Χατζηιωάννου, χορογραφίες Κωνσταντίνα Μικρούτσικου. Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώστας Γάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ