Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διοικήσεις... ούνα ράτσα

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι Κάννες, Βερολίνο, Βενετία. Δυστυχώς, ούτε το Σαν Σεμπαστιάν, η Βαλέντσια... και πάει λέγοντας! Τότε, τι είναι; Είναι ένα επαρχιακό διεθνές φεστιβάλ, που κολακεύει τον αρχοχωριατισμό μερικών, την επαγγελματική αποκατάσταση και απασχόληση άλλων, και εδώ τελειώνει το έργο του. Φυσικά προσκαλεί, και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, με το αζημίωτο βέβαια, κάποια «γνωστά ονόματα»! Πολλά από αυτά είτε αμείβονται είτε προωθούν δικές τους ταινίες ή φίλων τους! Μιλάμε, για το διαγωνιστικό τμήμα! Το οποίο, υποτίθεται, είναι η βιτρίνα που τραβά το ενδιαφέρον. Τα άλλα τμήματα, που κάνουν επιλογή «δοκιμασμένων» ταινιών, έχουν σημασία. Το διαγωνιστικό, όμως;

Το Διεθνές Διαγωνιστικό, λοιπόν, είναι ένα φεστιβάλ με ...ειδικές ανάγκες! Οι ταινίες που επιλέγει και προσκαλεί, δεν προκαλούν καμία ανησυχία στους θεατές, δεν ανοίγουν κάποια χρήσιμη κουβέντα. Δεν έχουν βάρος ή εάν έχουν δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τόσο κόπο και τόσο χρήμα. Ούτε ένα «πηγαδάκι» δε σχηματίστηκε για να κουβεντιάσει κάποια ταινία του Διαγωνιστικού.

Τα παραπάνω δεν αφορούν στη σημερινή διεύθυνση μόνο! Η οποία αρχινισμένο έργο συνεχίζει. Και το συνεχίζει με τέτοια συνέπεια, που κανένας δεν κατάλαβε την αλλαγή. Ούνα ράτσα ούνα φάτσα, παλιά και νέα διοίκηση! Οπως τα κόμματα που τις διορίζουν!

Την τομή, φυσικά, δε θα τη φέρουν οι διορισμένες διοικήσεις, αλλά οι άνθρωποι του κινηματογράφου, όταν μετατρέψουν την γκρίνια, τη διαμαρτυρία, την οργή τους, σε συλλογική δράση! Ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ