Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Τα φεστιβάλ και οι παράτες τελείωσαν. Στις αίθουσες η αλήθεια!

Αυτές οι τελευταίες δεκαπέντε μέρες ήταν μια αναστάτωση. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αρκετές «παράπλευρες απώλειες». Σημαντικός αριθμός από τις ταινίες, που βγαίνουν σήμερα στους κινηματογράφους, θα μείνουν, αναγκαστικά, ασχολίαστες. Αφού δεν υπήρξε «ευτυχής» συντονισμός ανάμεσα στους κριτικούς και τις δημοσιογραφικές προβολές. Δεν είναι δυνατόν να τα προλάβεις όλα!..

Οσες ταινίες δεν κατορθώσαμε να δούμε, θα σας τις «παρουσιάσουμε». Θα σας δώσουμε αρκετά στοιχεία γι' αυτές, και εσείς, με προσωπικό σας ρίσκο, βέβαια, όπως κάνουν όλοι οι «γενναίοι» θεατές, άλλωστε, θα αναλάβετε τα υπόλοιπα. Να μπείτε ή να μην μπείτε στις αίθουσες!

Ταινίες που είδαμε είναι: α) «Ο Θρύλος του Ζορό», του Μάρτιν Κάμπελ, β) «Cry Wolf»,του Τζεφ Γουάντλοου, και η Ελληνική «Η Καρδιά του Κτήνους»του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Αυτές που δεν είδαμε είναι: α) «Εθνος Χωρίς Γυναίκες»,του Μανίς Τζα, β) «Εγώ, Αυτός και η Μητέρα του»,του Μπεν Γιάνγκερ, και γ) «Το Κοτοπουλάκι», του Μαρκ Ντιντάλ.

Καλή διασκέδαση, λοιπόν! Διασκέδαση, με την καλή έννοια της λέξης εμείς! Οχι χαβαλέ και πλακίτσες, άποψη που προσπαθούν να την κάνουν κυρίαρχη! Η τέχνη δεν είναι, ναρκωτικό που κοιμίζει. Είναι πράξη, που ενεργοποιεί και αναστατώνει συνειδήσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ