Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με σταθερό βήμα στο νέο ξεκίνημα

Αύριο αγροτική κινητοποίηση στην Αγιά και την Κυριακή στον Τύρναβο

Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γονιούς τους βρέθηκαν χτες στον Τύρναβο οι μαθητές της πόλης

Eurokinissi

Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γονιούς τους βρέθηκαν χτες στον Τύρναβο οι μαθητές της πόλης
Μετά τα Τρίκαλα και τα Φάρσαλα, τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων πήραν χτες οι αγρότες της Καρδίτσας, με συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στην πλατεία Δικαστηρίων. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αύριο στην Αγιά, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία και την Κυριακή, την ίδια ώρα, στον Τύρναβο, επίσης, στην κεντρική πλατεία.

Το συνεπές αγροτικό κίνημα της Θεσσαλίας προχωρά σ' ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων αγώνων, πιο μαζικών και πιο δυναμικών. Ταυτόχρονα, θέτει τις βάσεις για την οργάνωση της πάλης, με ουσιαστικό περιεχόμενο και πολιτική προοπτική, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμμετάσχουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που τους ξεκληρίζει και την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού.

Το συνεπές αγροτικό κίνημα ξεκίνησε τις νέες μάχες έχοντας ν' αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα. Αντίπαλός του δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που στρέφεται με μίσος κατά των αγωνιζόμενων αγροτών, χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία των αγροτοδικείων και των προστίμων της εφορίας, είναι και το ΠΑΣΟΚ που συνδράμει τη ΝΔ στη σφοδρή αντιαγροτική επίθεσή της. Είναι και οι γνωστές «παρέες» των κυβερνητικών συνδικαλιστών - εκπροσώπων των μεγαλοαγροτών, που επιχειρούν με κάθε τρόπο να «καλμάρουν» το αγωνιστικό φρόνημα και να αποδυναμώσουν τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων, «σπέρνοντας» την απογοήτευση και τη μοιρολατρία μέσα στον αγροτικό κόσμο.

Ομως, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, το ξεκίνημα έγινε και οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

Η χτεσινή συγκέντρωση στην Καρδίτσα έστειλε το μήνυμα της αποφασιστικότητας των μικρομεσαίων αγροτών να συγκρουστούν, χωρίς ταλαντεύσεις, με τη νέα ΚΑΠ. Στην πλατεία Δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν αγρότες του νομού που έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο με τον αγώνα της αγροτιάς, σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική και να 'ρθουν καλύτερες μέρες για τον αγροτικό κόσμο. Μαζί με τους αγρότες, βρέθηκαν και μαθητές για να εκφράσουν την αγωνιστική συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των πατεράδων τους. Ηταν, επίσης, εκεί εκπρόσωποι των Δήμων Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, Μητρόπολης, Αρνης, Ιτάμου, Σελλάνων, του ΠΑΜΕ, του ΕΚΛ κ.ά.

Μιλώντας ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, τόνισε ότι το πρόβλημα των μικρομεσαίων αγροτών είναι πολιτικό. «Λέμε στους μικρομεσαίους αγρότες - υπογράμμισε - ότι δεν πρέπει να περιμένουν από κανένα σωτήρα να τους σώσει. Οι ίδιοι θα σώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, μέσα από το μέτωπο που πρέπει να συγκροτήσουμε για να επιβάλουμε μια φιλολαϊκή πολιτική, φιλοαγροτική, που και θα μας κρατήσει στα χωράφια και στα χωριά, αλλά και να μας απαλλάξει από την εκμετάλλευση των πολυεθνικών και μονοπωλιακών επιχειρήσεων, να γίνουμε εμείς νοικοκύρηδες της παραγωγής μέσα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο νομάρχης Καρδίτσας, Β. Αναγνωστόπουλος και ο εκπρόσωπος των μαθητών Β. Στουρνάρας.

Στη Ροδόπη

Βαμβακοπαραγωγοί του Νομού Ροδόπης παρέταξαν από χτες τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κεντρικό δρόμο έξω από την Καλλίστη, διαμαρτυρόμενοι γιατί μεγάλες ποσότητες των προϊόντων τους δεν επιδοτούνται. Σήμερα το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς αγρότες και από τις γειτονικές περιοχές δήλωσαν την απόφασή τους να βγουν στους δρόμους.

Χτες το βράδυ τους βαμβακοπαραγωγούς της Καλλίστης επισκέφθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του κλιμάκιο της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ