Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Οι δολοφονίες συνδικαλιστών συνεχίζονται

ΜΑΝΙΛΑ.--

Ο Αλμπερτ Τερεντάνο, 41 ετών, διακεκριμένος συνδικαλιστής και στέλεχος μιας οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιθαγενών, δολοφονήθηκε την Τρίτη από έναν «άγνωστο» που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, στην πόλη Μπανγκέντ, ανέφεραν χτες η αστυνομία των Φιλιππίνων και συνάδελφοι του δολοφονηθέντος. Ο Τερρεντάνο ήταν πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Μεταρρύθμισης, μέλος των Υποστηρικτών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αμπρα και του Νομικού Κέντρου για τους Ιθαγενείς Λαούς της Κορδιγιέρα.

Ο αιδεσιμότατος Τζόρνταν Ρίβας, που επίσης ανήκει στην οργάνωση Υποστηρικτές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αμπρα, δήλωσε ότι ο δολοφονηθείς Τερεντάνο είχε πει σε φίλους του πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ανθρώπους που γνώριζε -- ήταν αστυνομικοί. Ο Τερεντάνο ήταν ιδιαίτερα ενεργός τους τελευταίους μήνες, στρατολογώντας στη νέα οργάνωση Θάρρος, η οποία αντιτίθεται στην Πρόεδρο Γκλόρια Αρόγιο, δεκάδες μέλη.

Τη Δευτέρα, επίσης «άγνωστοι» πυροβόλησαν και σκότωσαν το Χοσέ «Πέπε» Μανεγκντέγκ, συντονιστή του κόμματος Μπαγιάν Μούνα (Πρώτα η Πατρίδα). Ηταν το έβδομο μέλος του κόμματος αυτού που δολοφονείται αυτό το μήνα και ο 72ος από την ανάληψη των καθηκόντων της Αρόγιο το 2001. Μόνο φέτος, οι φονευθέντες, σε «ανεξιχνίαστες» κατά ...διαβολική σύμπτωση, υποθέσεις, συνδικαλιστές και αριστεροί ξεπερνούν τους 20. Στελέχη της αριστεράς στις Φιλιππίνες αποδίδουν το κύμα δολοφονιών ανθρώπων που αντιτίθενται στις πολιτικές της Αρόγιο αλλά και στην άγρια εκμετάλλευση των πολυεθνικών και των τοπικών επιχειρήσεων στις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ