Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντίσταση και αντεπίθεση

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από το κεφάλαιο σήμερα, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εντείνεται και κλιμακώνεται. Αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους (εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά, πολιτικά).

Δεν πρόκειται για προσωρινή επίθεση, είναι επίθεση χωρίς τέλος και όρια. Σπρώχνει μέρα με τη μέρα τους εργαζόμενους στη μαζική φτώχεια και την ανεργία, από τη μια, και, από την άλλη, εκτινάζει σε πρωτοφανή ύψη τα κέρδη του κεφαλαίου.

Φορείς της αντεργατικής πολιτικής είναι τα κόμματα της δικομματικής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ πριν, ΝΔ τώρα, που οι κυβερνήσεις τους εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια την πολιτική της ΕΕ, στηριζόμενοι και από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Σημαντική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων έχουν οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που υιοθετούν τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου για ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα και προσαρμόζουν τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων στο πλαίσιο αύξησης της κερδοφορίας του, προσπαθώντας να εξοστρακίσουν την όποια δυναμική αναπτύσσεται από τα κάτω, ενσωματώνοντας και παροπλίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα με αναποτελεσματικές κραυγές και υπονομευόμενες από πριν απεργίες.

Το βάρος της οργάνωσης της εργατικής τάξης για την αντίσταση και ανατροπή στην αντεργατική πολιτική σήκωσε και σηκώνει το ΠΑΜΕ με συνέχεια, συνέπεια και αποφασιστικότητα όλο αυτό το διάστημα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όλο αυτό το διάστημα, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων μέσα και έξω στις επιχειρήσεις, στα εργοστάσια και τα γιαπιά, προβάλλοντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους.

Ηταν αυτή η συνεπής προσπάθεια, το πείσμα και η αποφασιστικότητα, που έκανε το ΠΑΜΕ να οργανώσει το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων ετών στην Αθήνα στις 12 Νοέμβρη, κάνοντας πολλούς να χάσουν την ψυχραιμία και τον ύπνο τους. Αλλά και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να μαϊμουδίζουν ενόψει της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη δυναμική της κινητοποίησης της 12ης Νοέμβρη, μπορούν και επιβάλλεται να πάρουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Δεκέμβρη στα χέρια τους και με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ να διαμορφώσουν όρους αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα, στην προοπτική της σύγκρουσης και ανατροπής κάθε αντεργατικής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα αυτούς που γνώρισαν το ΠΑΜΕ μέσα από την καθημερινή δράση, να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14 Δεκέμβρη, συνάδελφο το συνάδελφο, μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς και τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 11 π.μ. Για να ακουστεί δυνατή, καθαρή και με αποφασιστικότητα η εργατική φωνή, για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και χωρίς εκμετάλλευση.

Τώρα μαζί με το ΠΑΜΕ μπορούμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για την εργατική αντίσταση και αντεπίθεση.


Γιώργος ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ