Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πιο αντιδραστικός ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Αθηναίων υπερψηφίστηκε στη διάρκεια του προχτεσινού δημοτικού συμβουλίου από τη διοίκηση του δήμου. Την πρόταση, καταψήφισε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής. Ο ΟΕΥ καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του και προβλέπει ποιες υπηρεσίες και με ποιο τρόπο θα λειτουργούν. Αποτελεί την οργανωτική δομή του δήμου. Ετσι, ο νέος ΟΕΥ, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει:

  • Το 10% (περίπου 1.100 σε σύνολο 11.200) των θέσεων εργασίας, να είναι μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου.
  • Η Δημοτική Αστυνομία μετατρέπεται από υπηρεσία του δήμου σε «Σώμα», στα αντίστοιχα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ. Στο ίδιο πλαίσιο, δημιουργείται Γραφείο Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο υπηρετεί σε οργανωτικό δομικό επίπεδο τα Συμβούλια Πρόληψης της Εγκληματικότητας.
  • Στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου, καταργείται η Διεύθυνση Μηχανολογικού και το Τμήμα Επισκευής Οχημάτων. (Είναι προφανές ότι αυτό συμβαίνει διότι η επισκευή των οχημάτων του δήμου, θα ανατίθεται σε ιδιώτες).

Αντίστοιχα, όμως, η δημοτική αρχή, απαξιώνει τον Τομέα Ερευνας και Τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Πληροφορικής του δήμου, μετατρέπεται σε Τμήμα διαχείρισης δικτύου και, με δεδομένο ότι διατηρείται η Δημοτική Επιχείρηση Μηχανοργάνωσης, η διοίκηση προτίθεται να αφήσει τον τομέα της Ερευνας στη Δημοτική Επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι η «Συμπαράταξη», πρότεινε για τη νέα Διεύθυνση Κοιμητηρίων τη «σύσταση αντίστοιχων γραφείων "πολιτικής κήδευσης"» καθώς και τη δημιουργία απαραίτητων εγκαταστάσεων για τη δυνατότητα καύσης νεκρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ