Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Περιμένουν ακόμα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες

Eurokinissi

Πανελλαδική ένστολη μαζική διαμαρτυρία με συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο και πορεία στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες. Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας διεκδικούν αιτήματα που εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν πραγματοποιήσει.

Στη συγκέντρωση των ενστόλων έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αλλά και εκπροσώπους κομμάτων και φορέων. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Νάκης, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι «πρέπει να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα από τη στάση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους. Σημείωσε πως «πιο ορατά σήμερα φαίνεται ο ρόλος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως πολιτικών διαχειριστών της εξουσίας του κεφαλαίου, ενώ επίσης φαίνονται και τα συμφέροντα στα οποία προσανατολίζουν να υπηρετούν τα Σώματα Ασφαλείας παρά την αντίθεση του προσωπικού. Η μη ικανοποίηση των αιτημάτων δεν οφείλεται στη μη δυνατότητα ικανοποίησής τους, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο Α. Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Αντωνακόπουλος, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Γ. Τόλιος, ο Α. Μπιθανιόλα εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Αστυνομιών, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σ. Παπασπύρου κ.ά.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη Βουλή μέσω των οδών Β. Ολγας και λεωφόρου Αμαλίας όπου οι ένστολοι διεκδίκησαν μεταξύ άλλων την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως επικίνδυνων και ανθυγιεινών, την αύξηση των βασικών τους μισθών, νέο μισθολόγιο, υγιεινή και ασφάλεια, αναβάθμιση - αναδιάρθρωση υπηρεσιών.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Η αντιπροσωπεία ζήτησε να το παραδώσει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Τους απαντήθηκε να παραδώσουν το ψήφισμα στο φρούραρχο του Μεγάρου. Αυτοί αρνήθηκαν και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσουν το πρωί τον πρωθυπουργό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενάντια στις τραγικές ελλείψεις(2021-09-28 00:00:00.0)
Πανελλαδική συγκέντρωση ενστόλων στην Αθήνα(2016-02-06 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα(2004-10-09 00:00:00.0)
Διώξεις συνδικαλιστών μετά το ξύλο και τα ασφυξιογόνα αέρια(2003-10-11 00:00:00.0)
Ενστολη διαμαρτυρία στο Μαξίμου(2002-03-13 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση αστυνομικών(2001-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ