Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΕΔΚΕ
Κόντρα εντυπώσεων σε βάρος των συμβασιούχων

Στις πλάτες των συμβασιούχων, συνεχίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων, και ενόψει των τοπικών εκλογών του 2006, κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ. Μετά το φιάσκο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης, την προηγούμενη βδομάδα, οπότε και αποφάσισαν μια κινητοποίηση για το «θεαθήναι» και «για να τελειώνουμε» - όπως ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλου - και με τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση να δείχνουν εκ νέου κλοπή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έρχονται οι δύο πλευρές να διεκδικήσουν η κάθε μια για τη στάση της δίκιο.

Η μεν ΚΕΔΚΕ εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό κονδύλι για την κάλυψη του κόστους μονιμοποίησης των συμβασιούχων (σχολικοί φύλακες, άτομα με ειδικές ανάγκες, «Βοήθεια στο Σπίτι»), η δε κυβέρνηση με τη σειρά της τους καταγγέλλει για σιωπή και ανοχή επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι το κόστος μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θα το αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Με αφορμή την κινητοποίηση που αποφάσισε για αύριο 15 Δεκέμβρη η ΚΕΔΚΕ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με το περιορισμένο αίτημα να καλυφθεί το κόστος μονιμοποίησης των συμβασιούχων - κάτι το οποίο εκτιμά σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ - χτες διεξήχθη ένα παιχνίδι ανακοινώσεων ανάμεσα στο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης και την κυβέρνηση.

Αμφότερες οι πλευρές «ξέχασαν» ότι τόσο τα στελέχη τους στα συλλογικά όργανα του θεσμού, όσο και τα δύο ως κυβερνήσεις, συναίνεσαν στις ίδιες επιλογές. Και συγκεκριμένα, και τα δύο κόμματα (με συνοδοιπόρο τον ΣΥΝ), συμφώνησαν με τη λειτουργία ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης και την απασχόληση σε αυτά συμβασιούχων με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα. Και τα δύο κόμματα, με τους εκπροσώπους τους στην ΚΕΔΚΕ, ποτέ δεν πάλεψαν ουσιαστικά για τη διεκδίκηση των παρακρατημένων, αντίθετα ζητούν τη μείωσή τους με αντάλλαγμα την παροχή στους δήμους της δυνατότητας να επιβάλλουν και να εισπράττουν φόρους. Και τα δύο κόμματα ως κυβερνήσεις παρακρατούν τους παρακρατημένους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρους. Για φέτος η παρακράτηση ανέρχεται σε περίπου 430 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ