Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Εκβιάζουν όσους αντιτίθενται στην πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ

Εγγραφο της Ευρωβουλής που κυκλοφορεί ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, τους καλεί να υπογράψουν ότι συμφωνούν να περικοπούν οικονομικές υποστηρίξεις σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, συνδικάτα και βουλευτές που αντιτίθενται στην πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Το έγγραφο φέρεται ότι συντάχθηκε από την ευρωβουλευτίνα του γερμανικού κόμματος FDP Σιλβάνα Κοχ - Μερίν και κυκλοφορεί με έγκριση της διεύθυνσης της Ευρωβουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νόιες Ντόιτσλαντ» (16 Δεκέμβρη) το έγγραφο το έχουν υπογράψει ως τώρα 70 ευρωβουλευτές.

Σ' αυτό αναφέρονται τα εξής: «Ανησυχούμε ότι δυσανάλογα πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες είναι αντίθετες στην παγκοσμιοποίηση και την οικονομική εξέλιξη υποστηρίζονται οικονομικά από κυβερνήσεις και θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Η Κοχ - Μερίν είναι ευρωβουλευτίνα από το 2004 και κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου της ομάδας των Φιλελευθέρων.

Σύμφωνα με το έγγραφο «η ΕΕ έχει συμφωνήσει σε σαφείς βασικές αρχές, με προτεραιότητα την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στον κόσμο. Ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι εχθρικές στη διαμόρφωση αυτών των βασικών αρχών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ