Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 1 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Νομάρχης Αθηνών

ICON

«Τα πολιτικά ζητήματα που εγείρει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που εισηγήθηκε, για δεύτερη φορά, ο Σουηδός ευρωβουλευτής Γ. Λίντμπλαντ στις 14 Δεκεμβρίου, και προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, απαιτούν την άμεση αντίδρασή μας, ενώ συγχρόνως προκαλούν τον έντονο προβληματισμό μας.

Ηδη από τον τίτλο, "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων", το αντικομμουνιστικό αυτό μνημόνιο καθιστά αντιληπτή τη διάθεση ορισμένων να αναθεωρήσουν και να ξαναγράψουν την ευρωπαϊκή ιστορία.

Δεν είναι δυνατό όμως σε καμία περίπτωση να ταυτίζεται η κομμουνιστική ιδεολογία με εκείνη του ναζισμού και του φασισμού. Η ταύτιση αυτή, αθεμελίωτη και χωρίς συγκεκριμένες ιστορικές αναφορές, επιθυμεί ουσιαστικά να διαγράψει από τη συλλογική, την ιστορική μνήμη, την άλλη πλευρά, για να επιβάλει με τη σειρά της και με τρόπο αντίστοιχα ολοκληρωτικό, τη δική της μονόπλευρη αλήθεια. Η αλήθεια αυτή, που θα επισημοποιηθεί εάν υπερψηφιστεί το εν λόγω μνημόνιο, θα καταφέρει μεγάλο πλήγμα σε μία εποχή που καθημερινά χρειάζεται να ξαναθυμάται αλλά και να επανεφευρίσκει την ιστορία της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ