Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η μπολιβαριανή διαδικασία βαθαίνει

Associated Press

Συντριπτική η νίκη των Δυνάμεων που στηρίζουν την «μπολιβαριανή διαδικασία» κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκέμβρη. Ο δρόμος για τη νέα συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει, όπως και ο δρόμος για την εμβάθυνση της «μπολιβαριανής διαδικασίας». Ούτε και αυτή η εκλογική αναμέτρηση όμως δεν ήταν ανέφελη.

Μετά τις εκλογές έγινε γνωστό το σχέδιο αποσταθεροποίησης που είχε εκπονηθεί με τη στήριξη της Ουάσιγκτον, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες μίας «πολύχρωμης» ίσως επανάστασης ή να στηθεί το σκηνικό της ανατροπής. Σε αυτό στόχευε και η απόσυρση των κομμάτων της αντιπολίτευσης μόλις 4 ημέρες πριν τις εκλογές...

Και αυτό όμως το σχέδιο έπεσε στο κενό. Χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνας, δεδομένου ότι όσο εντείνεται ο ταξικός πόλεμος τόσο και εντείνονται οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις.

Μέσα στο 2005 και συγκεκριμένα τον Απρίλη, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν δημοτικές εκλογές, όπου και εκεί οι μπολιβαριανές δυνάμεις, όπου συμμετέχει και πρωτοστατεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, σημείωσαν άλλη μια νίκη. Επίσης, αρχές με μέσα Αυγούστου, με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πάνω από 15.000 νέων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Στη Βενεζουέλα πήγε από τη χώρα μας πολυμελής αντιπροσωπεία από την ΚΝΕ, τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (που συμμετείχε σε μπριγάδα διεθνιστικής αλληλεγγύης) και άλλες οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ